Telefoane cu camera de 16MP suportand captura 4K? În curând, prin senzorul OmniVision de nouă generație!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.598 ori
<b>Telefoane cu camera de 16MP suportand captura 4K? În curând, prin senzorul OmniVision de nouă generație!</b>Dacă vă considerați uimiți de faptul că în Japonia telefoanele cu camera de 13 megapixeli sunt un standard, ei bine acum a fost anunțat și un senzor de cameră de 16 megapixeli creat pentru smartphone-uri. Senzorul are avantajul ca suporta captura...

Dacă vă considerați uimiți de faptul că în Japonia telefoanele cu camera de 13 megapixeli sunt un standard, ei bine acum a fost anunțat și un senzor de cameră de 16 megapixeli creat pentru smartphone-uri. Senzorul are avantajul ca suporta captura 4K, printre altele.

Producătorul OmniVision este în spatele acestei inițiative, anunțând chipurile de cameră OV16820 și OV16825, ambele cu suport pentru captură de 16 megapixeli și filmare 4K (quad full HD) la 60 fps. E drept că există deja telefoane ca HTC Titan II sau câteva modele Sony japoneze cu camere de 16 megapixeli, dar acestea vor fi surclasate rapid atunci când se vor lansa terminalele cu suport 4K. Dacă până acum vedeam câte un smartphone ca Nokia N8 fiind folosit jucăuș pentru a filma un videoclip de către o formație, acum e posibil ca unii dintre marii regizori să cocheteze cu utilizarea unui handset 4K.

Imaginați-vă că viitorul va fi plin de ecrane Retina și camere de acest fel, iar captura și prelucrarea la nivel înalt vor fi la îndemâna oricui. Evident, primele cameraphone-uri de acest gen vor costa mult, dar peste 2-3 ani ele vor deveni accesibile tuturor. Noii senzori de cameră suporta captura în rafală pentru fotografii de 16 MP, iar senzorii sunt construiți pe baza arhitecturii de pixel 1.34 micro OmniBSI-2.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×