Comparație specificații și design HTC One M8 vs. HTC One E8

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Telefoane 2.424 ori
<b>Comparație specificații și design HTC One M8 vs. HTC One E8</b>După ce în luna martie asistam la lansarea oficială a noului flagship HTC pe anul acesta, și anume One M8, la aproximativ 2 luni de la acest eveniment a venit și o versiune mai accesibilă a acestuia, versiune numită One E8. Deși de la prima vedere...

După ce în luna martie asistam la lansarea oficială a noului flagship HTC pe anul acesta, și anume One M8, la aproximativ 2 luni de la acest eveniment a venit și o versiune mai accesibilă a acestuia, versiune numită One E8. Deși de la prima vedere se observă faptul că One E8 renunță atât la carcasa de metal, cât și la camera foto DUO, specificațiile sunt cele care contează. în rândurile de mai jos vom compara cele două modele din punct de vedere al design-ului și al specificațiilor.

Primul aspect pe care îl luăm în calcul este design-ul, capitol la care diferențele sunt majore din punct de vedere al materialelor folosite. în timp ce One M8 vine cu o carcasă realizată din aluminiu, material ce dă un feeling și un look premium, One E8 dispune de o carcasă din policarbonat similară cu cea întâlnită pe phablet-ul de buget HTC Desire 816. De asemenea, partea din spate este un pic diferită la One E8 ca urmare a renunțării la senzorul foto DUO pe care îl regăseam pe modelul flagship. Deși este un pic mai gros ( 9.85 mm vs. 9.35 mm), HTC One E8 cântărește doar 145 grame spre deosebire de cele 160 grame ale lui One M8.

Din punct de vedere al puterii de procesare, ambele modele beneficiază de aceași configurație hardware, și anume un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 tactat la 2.3 GHz și o plăcuță de memorie RAM de 2 GB. întâlnim și același sistem de operare (Android 4.4 KitKat + interfața Sense 6.0), cât și o baterie de 2600 mAh. Pe partea de stocare, singurele diferențe între cele două modele este faptul că HTC One E8 este disponibil doar în varianta de 16 GB, pe când One M8 poate fi achiziționat fie în varianta cu 16 GB memorie internă, fie în varianta cu 32 GB spațiu de stocare.

 HTC One M8HTC One E8
Display5-inch Full HD LCD 3 + protecție Gorilla Glass5-inch Full HD LCD 3
Configuratie hardwareSnapdragon 801 tactat la 2.3 GHz + 2 GB RAMSnapdragon 801 tactat la 2.3 GHz + 2 GB RAM
Stocare16 GB + microSD de până la 128 GB16 sau 32 GB + microSD de până la 128 GB
CameraDUO 4 Ultrapixeli + 5 mpx frontală13 megapixeli + 5 mpx frontală
ConectivitateWiFi, Bluetooth, NFC, LTE, Port infraroșu, microUSB 2.0WiFi, Bluetooth, LTE, microUSB 2.0
SIMsingle-simdual-sim
Baterie2600 mAh2600 mAh
Dimensiuni9.4 mm / 160 grame9.9 mm / 145 grame
Preț2.800 lei1.600 - 1.800 lei

De asemenea, asemănări se întâlnesc și la partea de conectivitate și ecran, unde ni se oferă WiFi, Bluetooth 4.0, 3G, 4G LTE, respectiv un display Full HD LCD 3 de 5 inch cu rezoluție 1920x1080 pixeli și o densitate a pixelilor de 441 ppi. Cu toate acestea, HTC One M8 aduce în plus un modul infra-roșu ce se poate dovedi util în controlul televizorului.

Dacă până acum au existat mai multe asemănări decât deosebiri, aflați că și camera foto este o componentă ce se încadrează în cadrul deosebirilor. Astfel, dacă la HTC One M8 eram familiarizați cu un modul foto dual de 4 ultrapixeli ce includea un senzor de adâncime, la One E8 se renunță la această combinație, fiind adoptată o soluție formată dintr-un singur senzor de 13 megapixeli. Cu toate acestea, ambele terminale pot realiza captură video la rezoluție Full HD, iar modelul One E8 oferă în același timp fotografii mai detaliate datorită senzorului de 13 megapixeli.

Prețul constituie și el un element de comparație între cele două modele One. în timp ce flagship-ul HTC One M8 este disponibil pe piață la un preț de aproximativ 2.800 lei, se așteaptă ca One E8 să ajungă în magazine la un preț cuprins între 1.600 - 1.900 lei. Dacă până acum existau speculații cu privire la o versiune Prime a flagship-ului de anul acesta, putem spune că One M8 a fost încă din start o versiune prime, iar proaspătul-sosit One E8 să fie varianta standard mai accesibilă.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×