Microsoft va introduce pe piață un smartphone Nokia bazat pe interacțiune prin gesturi; acesta poartă numele de cod McLaren

1.215 ori
<b>Microsoft va introduce pe piață un smartphone Nokia bazat pe interacțiune prin gesturi; acesta poartă numele de cod McLaren</b>Așa cum vă prezentam acum câteva zile în cadrul unui articol, cei de la Microsoft au în plan lansarea pe piață a unor noi device-uri Nokia. Printre aceste modele se numără atât denumiri cunoscute, cât și unele terminale cu nume de cod...

Așa cum vă prezentam acum câteva zile în cadrul unui articol, cei de la Microsoft au în plan lansarea pe piață a unor noi device-uri Nokia. Printre aceste modele se numără atât denumiri cunoscute, cât și unele terminale cu nume de cod inspirate din mașini de curse sau supereroi. Un astfel de exemplu este Nokia McLaren, terminal ce va aduce o nouă modalitate de interacțiune.

Acesta va oferi utilizatorilor posibilitatea de interacțiune cu jocurile sau aplicațiile instalate fără a atinge ecranul, ci doar printr-un gest executat deasupra acestuia. Sistemul cu pricina va fi numit 3D Touch, iar din câte se pare, McClaren va fi un succesor pentru cameraphone-ul Nokia Lumia 1020.

Totodată, noul sistem 3D Touch ne va permite ca prin intermediul unor numeroși senzori să răspundem la apeluri atunci când ridicăm telefonul la ureche, posibilitatea ca atunci când telefonul este așezat pe o masă să fie activat difuzorul, cât și opțiunea de a închide un apel prin simpla introducere a telefonului în buzunar.

Vom mai primi la pachet și o serie de senzori hardware capabili să oprească tonul de apel atunci când telefonul este acoperit cu mâna, sau să respingem apeluri doar printr-un gest executat cu mâna deasupra display-ului.

De asemenea, Microsoft va implementa și un sistem de detectare a modului în care ținem telefonul în mână, sistem ce va permite unui astfel de telefon cu interfață 3D să oprească rotirea ecranului atunci când stăm întinși în pat. Marginile lui McClaren vor putea fi folosite și pentru interacțiunea cu sistemul de operare, un astfel de exemplu fiind posibilitatea de zoom doar printr-un gest de tip glisare a degetelor pe marginile terminalului. întrebarea pe care ne-o punem acum este aceea dacă într-adevăr avem nevoie de toate aceste gimmick-uri sau dimpotrivă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×