Concedieri masive la Microsoft: 18.000 de joburi tăiate; Proiectul Nokia X și modelele Android pică și ele victime noii strategii!

1.335 ori
<b>Concedieri masive la Microsoft: 18.000 de joburi tăiate; Proiectul Nokia X și modelele Android pică și ele victime noii strategii!</b>Scriam cu câteva zile în urmă&nbsp;că se discută la Microsoft despre restructurări, care ar putea reduce personalul firmei din Redmond cu 10%. Ei bine azi avem câteva cifre îngrijorătoare pentru companie și mai ales pentru foști angajați Nokia...

Scriam cu câteva zile în urmă că se discută la Microsoft despre restructurări, care ar putea reduce personalul firmei din Redmond cu 10%. Ei bine azi avem câteva cifre îngrijorătoare pentru companie și mai ales pentru foști angajați Nokia Devices care își vedeau jobul asigurat la Microsoft. Se pare că MS va tăia 18.000 de joburi, majoritatea reducerilor de personal având loc în rândul personalului preluat de la Nokia Devices.

Aceasta ar fi cea mai mare serie de concedieri din istoria Microsoft și parte a unei strategii de restructurare ample. Microsoft a cheltuit 5 miliarde de dolari anul trecut pe Nokia Devices și Services, iar dintre angajații preluați 12.500 vor părăsi în următoarele luni Microsoft. Restructurarea va fi gata până la final de 2014. E vorba despre personal din fabrici, dar și despre segmente "profesionale".

CEO-ul Satya Nadella justifica decizia prin faptul că gigantul software trebuie să fie "mai agil" și pentru asta "echipele trebuie să lucreze cu mai multă libertate". Veștile rele nu se opresc aici, deoarece Microsoft plănuiește să renunțe și la proiectul Nokia X și probabil și la orice proiect legat de Android în viitorul apropiat. Vestea a venit tot de la Satya Nadella, care a afirmat că "anumite produse din gama Nokia X vor trece la Windows Phone".

Concedieri masive la Microsoft: 18.000 de joburi tăiate; Proiectul Nokia X și modelele Android pică și ele victime noii strategii!

Seria Nokia X debuta la MWC 2014 sub forma unei game inedite de produse, la care mulți fani Nokia mai vechi sperau. Cu Android dispărut din proiectele Microsoft și cu o bună parte din vechii angajați Nokia concediați, care va fi oare viitorul Microsoft? și cum rămâne cu foști angajați? Vor migra ei către Jolla sau catre ce a rămas din Nokia în versiunea independentă de Microsoft?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×