Conceptul Nokia Eco Sensor, un telefon prietenos cu mediul inconjurator

Autor:  | Publicat în:  Nokia 2.388 ori
<b>Conceptul Nokia Eco Sensor, un telefon prietenos cu mediul inconjurator</b>Ca o avampremiera a showului anual CS, va prezentam acest terminal Nokia Eco Sensor, aflat in stadiul de concept deocamdata. Handsetul este probabil unul dintre cele mai nepoluante din lume, axandu-se pe tehnologii mai "verzi" ca niciodata. Nokia Eco...

Ca o avampremiera a showului anual CS, va prezentam acest terminal Nokia Eco Sensor, aflat in stadiul de concept deocamdata. Handsetul este probabil unul dintre cele mai nepoluante din lume, axandu-se pe tehnologii mai "verzi" ca niciodata.

Nokia Eco Sensor este un terminal mobil dotat cu un display urias si o unitate externa in stil senzor, care determina starea sanatatii utilizatorului si caracteristicile mediului inconjurator. Cercetarea celor de la Nokia arata ca unitatea senzor va putea fi purtata pe incheietura, sau la gat, pe o banda compusa din celule solare. Apoi aceasta unitate va comunica cu telefonul prin NFC (near field communications) sau RFID.Ceea ce senzorii vor monitoriza va fi customizabil in functie de preferinta utilizatorului.

Astfel veti putea analiza noxele din jur, cat de sanatoase e hrana zilnica plus gradul de poluare al zonei in care va aflati. Se pare ca Nokia inca plateste tribut penalizarii sale de catre Greenpeace, care a numit compania finlandeza drept una dintre cele mai poluante din lume, dupa ce a aratat ca gigantul producator de terminale mobile nu recicleaza destul. Acest lucru a fost facut prin intermediul unor camere de luat vederi si a unor raporturi efectuate in mai multe tari europene, care au atras o nota negativa pentru Nokia. Compania incearca acum sa-si schimbe imaginea de "poluant" intr-una de gigant environmentally friendly.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×