Consolele portabile pe moarte? iOS și Android le fură din cota de piață

1.614 ori
<b>Consolele portabile pe moarte? iOS și Android le fură din cota de piață</b>Gamerii sunt probabil cuprinși de confuzie în aceste zile în care jocurile de iPhone arata tot mai bine și Android vine tare în urmă. Vă imaginați că jocurile 720p vor arăta fantastic pe Galaxy Nexus, nu? Ei bine, cum poate concura deja vechiul...

Gamerii sunt probabil cuprinși de confuzie în aceste zile în care jocurile de iPhone arata tot mai bine și Android vine tare în urmă. Vă imaginați că jocurile 720p vor arăta fantastic pe Galaxy Nexus, nu? Ei bine, cum poate concura deja vechiul PSP sau Nintendo 3DS cu astfel de terminale mobile?

Răspunsul este simplu: consolele nu mai fac față competiției din partea telefoanelor mobile high end, după cum o arată și statisticile de mai sus. în 2009 Nintendo DS genera 70% din veniturile de pe piața gamingului portabil în SUA, dar lucrurile s-au schimbat dramatic în acest răstimp. Acum Android și iOS reprezintă 58% din piața de gaming portabil din State, iar informațiile vin de la Flurry, agenție specializată pe astfel de studii.

Creșterea este cu atât mai impresionantă, cu cât cele două platforme aveau 34% din piața în 2010 și doar 19% în 2009. Nintendo DS a ajuns la o cotă de aproximatv 36% în acest an, iar consolele Sony nu stau nici ele prea bine, ajungând la 6% din piață. Cifrele pe 2011 includ tot anul de până acum, plus estimări pe noiembrie și decembrie, deci avem peisajul segmentului de gaming pe toate cele 12 luni.

La ora actuală Android și iOS sunt responsabile cu 1.9 miliarde de dolari în venituri pe piața gamingului în ultimul an. Crestearea e impresionantă, față de suma de 800 de milioane în 2010 și 500 în 2009. Este logica această creștere, dezvoltatorii migrând către platforme mai bănoase. Va schimba PS Vita ceva în peisaj sau vom fi toți tentați de modele Nokia cu Xbox Live?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×