Iat-o pe frumoasa blonda care da numele lui Siri si pe creatorul sau norvegian!

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.062 ori
<b>Iat-o pe frumoasa blonda care da numele lui Siri si pe creatorul sau norvegian!</b>Deși Siri este considerată o invenție Apple și a primit numeroase laude pentru originalitate, ideea a fost cumparata de la un norvegian pe numele său Dag Kittlaus. în vârstă de 34 de ani nordicul este un fost oficial Motorola, care a fondat Siri...

Deși Siri este considerată o invenție Apple și a primit numeroase laude pentru originalitate, ideea a fost cumparata de la un norvegian pe numele său Dag Kittlaus. în vârstă de 34 de ani nordicul este un fost oficial Motorola, care a fondat Siri imprena cu câțiva amici în anul 2007.

Compania Siri a fost creată la Institutul de Cercetare Stanford și a implicat și o finanțare de 25 de milioane de dolari de la societățile de capitalizare Morgenthaler și Menlo Ventures. La doar câțiva ani după înființarea acestei companii, Kittlaus și ai săi au primit un telefon de la Steve Jobs, care era interesat de tehnologia de recunoaștere vocală și dorea o achiziție.

Jobs a oferit un preț de 200 de milioane de dolari, majoritatea intrând în buzunarul norvegianului. Acesta s-a alăturat apoi laboratoarelor Apple și a ajutat la dezvoltarea lui Siri în varianta pentru iPhone. Kittlaus a părăsit Apple în octombrie, pentru a putea petrece mai mult timp cu familia din Chicago și a se implica și în alte proiecte, printre care se numără și o carte.

Cu această ocazie aflăm și o posibilă etimologie pentru Siri, care în norvegiana înseamnă "sfătuitor victorios și frumos". Totuși, se pare că numele aplicației vine de la Siri Kalvig, o faimoasă femeie de afaceri și meteoroloaga norvegiana, cu care Kittlaus lucrase la o companie de telecomunicații din Norvegia. Iat-o pe Siri, acum la 40 de ani si cu o frumusete deosebita in tinerete:

Siri Kalvig

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×