Qualcomm continuă şicanele la adresa Apple, încercând să ducă la interdicţia la vânzare a lui iPhone în SUA

1.570 ori
<b>Qualcomm continuă şicanele la adresa Apple, încercând să ducă la interdicţia la vânzare a lui iPhone în SUA</b>Povestea Qualcomm - Apple continuă și aflăm astăzi faptul că producătorul de procesoare este hotărât să ceară interdicția de vânzare a terminalelor iPhone pe piața din SUA. Potrivit creatorului seriei de chipset-uri Qualcomm, se pare că Apple ar fi

Războiul dintre Qualcomm şi Apple continuă, producătorul de chipset-uri încercând în continuare să găsească o metodă de a duce la interdicţia la vânzare a iPhone-urilor în SUA. Se mergea în această direcţie încă din luna mai, după ce în aprilie începuseră procesele.

Qualcomm a solicitat acum Guvernului SUA să interzică vânzarea de telefoane Apple sau mai bine zis aducerea lor de la fabricile din China în State. Mai mult decât atât creatorul lui Snapdragon doreşte şi oprirea vânzărilor pentru modelele ce au ajuns deja în ţară. Qualcomm afirma că Apple încalcă 6 brevete legate de creşterea vieţii bateriei unui telefon și modemurile sale.

Nici unul dintre brevete nu este asociat unui standard, deci nu necesită licenţiere obligatorie. Plângerile au ajuns la Comisia Internaţională de Comerţ din SUA, dar şi la tribunalul districtual din California. Avocatul Qualcomm susţine că invenţiile companiei producătoare de chipset-uri sunt la baza fiecărui iPhone şi au o amploare dincolo de tehnologii moderne şi standarde telecom.

Disputa dintre Apple şi Qualcomm a început în primele luni ale acestui an, atunci când FTC a dat în judecată Qualcomm pentru practici anti competitive. Respectivul caz avea legătură cu vânzarea modemurilor de smartphone-uri. Apple a pornit propriul său proces apoi, cu acuzaţii similare, iar Qualcomm a replicat cu propriile acţiuni legale.

Practic ce a nemulţumit Apple e faptul că Qualcomm îi taxează prea mult pentru utilizarea brevetelor sale şi că face abuz de poziţia de lider pe piaţă, în zona de modem smartphone. Qualcomm este şi acum principalul furnizor de modemuri LTE, astfel că multe firme depind de ea. Multe brevete sunt totuşi asociate standardelor tehnologice, deci trebuie oferite la preţ rezonabil.

Încăpăţânarea celor două părţi e cunoscută şi nu se va termina prea curând toată această dispută. Apple ar fi în stare să îşi realizeze propriile modemuri sau să cumpere o companie rivală Qualcomm pentru a scăpa de stres...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×