Copii minori angajati in fabricile unde se produc iPhone-uri; Apple face mea culpa

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.230 ori
<b>Copii minori angajati in fabricile unde se produc iPhone-uri; Apple face mea culpa</b>Apple a publicat recent Raportul de Responsabilitate pe 2010 al partenerilor si furnizorilor sai, un soi de document tip mea culpa, in care sunt recunoscute toate erorile din procesul de productie. Printre acestea se numara nerespectarea normelor de...

Apple a publicat recent Raportul de Responsabilitate pe 2010 al partenerilor si furnizorilor sai, un soi de document tip mea culpa, in care sunt recunoscute toate erorile din procesul de productie. Printre acestea se numara nerespectarea normelor de depozitare a deseurilor si folosirea unor angajati minori.

Documentul oferit publicitatii de Apple mentioneaza ca in 2009 au existat 3 fabrici cu probleme, in ele lucrand angajati sub varsta legala si depozitandu-se deseuri fara a respecta normele legale. In plus, fabricile foloseau documente falsificate. Acum vor urma investigatii pe aceasta tema, iar media se va concentra mai degraba pe angajatii minori, decat pe problemele de mediu cauzate de aceste intreprinderi.

Macar Apple are un punct in plus pentru transparenta, deoarece majoritatea companiilor de top din industria tech au fabrici in China, unde fenomenul minorilor care asambleaza PC-uri si smartphone-uri e in floare.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×