"Copile îți putrezește creierul de la telefonul ăla!" Un studiu arată cum se schimbă fizic creierul celor mici expuși la ecrane de terminale

1.213 ori
<b>"Copile îți putrezește creierul de la telefonul ăla!" Un studiu arată cum se schimbă fizic creierul celor mici expuși la ecrane de terminale</b>Un studiu apărut astăzi vine să confirme una dintre cele mai auzite afirmații și anume aceea că telefoanele și tabletele nu fac bine celor mici. Fix asta ne este dezvăluit acum pe seama unui studiu care scoate la iveală că

Am tot auzit pe parcursul ultimelor decenii că dăunează dezvoltării celui mic să petreacă mult timp în fața televizorului. Apoi în fața consolei de jocuri, apoi în fața PC-ului. Mai nou e vorba despre tabletă și telefon, iar studiile noi nu sunt deloc încurajatoare.

Părinții ocupați din ziua de azi îl aruncă pe cel mic în fața unui device și își văd de treabă. Un studiu finanțat de National Institute of Health și citat de Bloomberg arată că prea mult timp petrecut în față unui ecran poate schimba fizic structura creierului unui copil.

RMN-uri și fotografii computerizate ale creierelor celor mici, 4500 la număr au arătat că micuții care petrec peste 7 ore pe zi în fața unui ecran au cortexul subțiat prematur. E vorba despre copii de 9-10 ani aici. Cortexul este stratul exterior al creierului care ne ajută să procesăm informația din lumea din jur. Este format din neuroni foarte bine compactați, miliarde la număr și are 4 lobi.

Chiar dacă studiul citat mai sus sună îngrijorător, directorul Național Institute of Health, Gaya Dowling a declarat că nu se știe sigur dacă acea subțiere are loc din cauza ecranelor și nu se cunosc încă efectele sale. De abia atunci când acești micuți devin adulți vom putea afla efectele.

Dacă mă întrebați pe mine o alterare a cortexului înseamnă o alterare a percepției lumii din jur. Sună a alienare și pe termen lung imposibilitatea de a distinge ce e real și ce nu e. Evident în cazuri extreme doar. În concluzie luați copilul din fața telefonului!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×