Apple publică rezultatele celui mai amplu studiu cardiologic realizat până acum, cu ajutorul lui Apple Watch

843 ori
<b>Apple publică rezultatele celui mai amplu studiu cardiologic realizat până acum, cu ajutorul lui Apple Watch</b>Încă de când a debutat n cu al său EKG, aşteptam să vedem care vor fi efectele sale asupra sănătăţii consumatorului. Asta pentru că măsoară bătăile neregulate ale inimii şi poate ajuta medicii să întocmească o bază de date uriaşă

Încă de când a debutat n cu al său EKG, aşteptam să vedem care vor fi efectele sale asupra sănătăţii consumatorului. Asta pentru că măsoară bătăile neregulate ale inimii şi poate ajuta medicii să întocmească o bază de date uriaşă şi să analizeze evoluţia afecţiunilor cardiace, cel puţin în SUA.

Cu luni bune deja de studiu de acest tip, au început să apară şi rezultatele. Analiza a implicat 419.000 de unităţi Apple Watch, care au detectat şi semnalat bătăile neregulate ale inimii. O astfel de problemă poate duce la un atac cerebral, iar 2100 dintre participanţi au suferit de predispoziţia aceasta. Apple a colaborat cu oamenii de ştiinţă de la Stanford University pentru a realiza testele, iar producătorul de iPhone-uri se laudă cu amploarea sa.

Marele plus dat de utilizarea de ceasuri e că nu generează prea multe rezultate fals-pozitive, speriind participanţii care nu au probleme de sănătate când nu e cazul. Studiul arată ca o treime dintre participanţii cu monitorizare EKG de la purtabil au fibrilaţie atrială, acea bătaie neregulată care poate duce la cheaguri de sânge sau atacuri cerebrale.

Atunci când un doctor descoperă aceasta neregularitate te va trimite la un cardiolog pentru extra controale. Cei 2100 de participanţi cu probleme reprezintă 0.5% din totalul celor înscrişi în studiu, deci procentul nu e alarmant. Partea bună e că persoanele respective au ajuns la medic, în condiţiile în care poate că nu ar fi ajuns dacă nu ştiau că au o bătaie neregulată a inimii.

Studiul includea şi o etapă în care cei cu probleme aveau o consultaţie prin apel video cu un doctor, în vreme ce purtau un aparat EKG şi făceau măsurători timp de o săptămână pentru a confirma acurateţea ceasului. Problema e că nu toţi utilizatorii au făcut asta, ci mulţi au mers direct la doctor. Aşteptăm teste pe milioane de persoane acum.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×