Cosmote achizitioneaza Zapp la pretul de 207 milioane de euro, in vreme ce Orange reduce tarifele pentru date/roaming

1.562 ori
<b>Cosmote achizitioneaza Zapp la pretul de 207 milioane de euro, in vreme ce Orange reduce tarifele pentru date/roaming</b>Este momentul pentru inca o privire retrospectiva asupra celor mai mari operatori de telefonie autohtoni: Orange, Vodafone si Cosmote. Deja nu mai includem Zapp in acest top, avand in vedere faptul ca Saudi Oger Ltd, proprietarul Telemobil SA, operator al...

Este momentul pentru inca o privire retrospectiva asupra celor mai mari operatori de telefonie autohtoni: Orange, Vodafone si Cosmote. Deja nu mai includem Zapp in acest top, avand in vedere faptul ca Saudi Oger Ltd, proprietarul Telemobil SA, operator al retelei Zapp Romania a semnat deja contractul de vanzare a providerului catre Cosmote.

Suma acestei tranzactii este de 207 milioane de euro, dupa cum banuiam ca va fi inca din mai, iar Zapp a fost vandut 100% catre Cosmote Mobile Telecommunications SA Group. Vestea acestei vanzari aparuse inca din luna martie, dar iata afacerea concretizata, cu scopul clar de a aduce licenta 3G a celor de la Zapp in portofoliul Cosmote.

Nadim Akkaoui, director Corporate Finance al grupului Saudi Oger se declara incantat de finalizarea tranzactiei, care vine dupa o perioada de investitii, extinderea acoperirii Zapp si incheierea unor parteneriate cu China Development Bank si ZTE Corporation. Retineti faptul ca nici un client Zapp nu va fi afectat de aceasta tranzactie, ei beneficiind de acelasi serviciu cu clientii si oferte identice cu cele de pana acum.

Trecand in tabara portocalie, aflam ca Orange va reduce de astazi (1 iulie) tarifele pentru traficul de date in roaming. Astfel, operatorul va oferi clientilor un tarif unic de 4 euro per MB, in orice retea din UE si Elvetia. In plus, Orange a anunta si ieftinirea optiunilor Orange Travel Data Monthly si BlackBerry Roaming, prima avand tarifele reduse la 0.76 euro per MB, in vreme ce oferta BlackBerry va costa 12 euro pe luna.

Orange scade tariful de trafic in roaming

Va exista si o noua optiune de roaming, care include 2 MB trafic de date in UE si Elvetia si vine cu o taxa de activare de 2 euro. In cadrul acestei priviri asupra peisajului comunicational romanesc, nu putem uita de Vodafone, care impreuna cu rivalii Cosmote sunt operatorii care au castigat cei mai multi abonati datorita portabilitatii numerelor.

Pana acum au fost portate 100.000 de numere de telefon in Romania, 70.845 in telefonia mobila si 29.155 in cea fixa, in doar 35 de saptamani de la lansarea portabilitatii, conform ANCOM. Astfel, aflam ca Vodafone a primit cei mai multi noi clienti datorita acestei masuri, 26.353, urmati de Cosmote, cu 26.104, Orange, cu 17.322, RCS&RDS, cu 652 si Telemobil, cu 414.

Numelere de telefonie fixa portate se impart intre Vodafone (4312), UPC (14.760), RCS&RDS (6486), Orange (1263), Romtelecom (1250), Dial Telecom (444) si alte cateva companii, care scad sub pragul de 1000 de numere.

[Via:  Wall-street.ro, Money.ro, Dailybusiness.ro]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×