Cosmote, pe drumul spre profit

1.574 ori
<b>Cosmote, pe drumul spre profit</b>Cosmote Romania si-a diminuat pierderile cu 40% (pana la 27.4 milioane euro), estimand ca incepand cu 2008 va inregistra in sfarsit profit. Anul viitor va fi vorba doar despre profit operational, in vreme ce de abia din 2009 vom putea vorbi despre profit...

Cosmote Romania si-a diminuat pierderile cu 40% (pana la 27.4 milioane euro), estimand ca incepand cu 2008 va inregistra in sfarsit profit. Anul viitor va fi vorba doar despre profit operational, in vreme ce de abia din 2009 vom putea vorbi despre profit net.

Compania a inregistrat pierderi si din cauza deprecierii monedei nationale in fara euro, acestea insumand cu 44.5 milioane de euro mai mult decat perioada similara a anului trecut. Cosmote Romania a avut nevoie doar de 9 luni ale acestui an pentru a ajunge la pierderi de 65.2 milioane de euro. Totusi compania inregistreaza cu 600.000 de clienti mai mult, acestia adaugandu-se in penultimul trimestru al anului. Dintre acestia 18% sunt abonati, iar numarul total de clienti ai companiei este de 2.8 milioane.

Intr-un comunicat al companiei este mentionata importanta lantului de magazine Germanos in procesul de extindere a bazei de clienti, dar si faptul ca acum Cosmote are o cota de piata de 13%. Dupa 2 ani de functionare operatorul ofera o acoperire pentru 97% din populatia tarii, in vreme ce investitiile in infrastructura sa vor ajunge la 200 de milioane de euro la finalul anului. Grupul Cosmote are la ora actuala 14.1 milioane de clienti si estimeaza ca va depasi 15 milioane de clienti pana  in 2008. In Romania, Orange ramane lider, cu 9.3 milioane de clienti, urmat de Vodafone, cu 8.2 milioane si Zapp cu 500 de mii de clienti.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×