Cosmote raporteaza venituri in crestere, Romtelecom cunoaste o scadere cu 8%

Autor:  | Publicat în:  Cosmote 1.669 ori
<b>Cosmote raporteaza venituri in crestere, Romtelecom cunoaste o scadere cu 8%</b>Cosmote Romania tocmai a anuntat o creste cu 84.4% a veniturilor, in primul trimestru al lui 2009, obtinand 98.1 milioane de euro, fata de 53.2 milioane in aceeasi perioada a anului trecut. Intre timp, Romtelecom a obtinut venituri cu 8.1% mai mici in...

Cosmote Romania tocmai a anuntat o creste cu 84.4% a veniturilor, in primul trimestru al lui 2009, obtinand 98.1 milioane de euro, fata de 53.2 milioane in aceeasi perioada a anului trecut. Intre timp, Romtelecom a obtinut venituri cu 8.1% mai mici in primul trimestru si anume 201.4 milioane de euro.

In vreme ce in 2008, Cosmote inregistra inca pierderi operationale de 25.8 milioane de euro in primul trimestru, iata ca in T1 2009 lucrurile s-au schimbat, iar operatorul a obtinut un profit operational de 13 milioane de euro. Cosmote are acum 6.1 milioane de utilizatori, in crestere cu 45% fata de anul trecut.

Romtelecom la vale

Revenind la Romtelecom, ne aflam tot in cadrul grupului grecesc OTE, dar pe o latura mai putin profitabila, deoarece numarul de clienti Romtelecom a scazut, ca si venitul mediu pe utilizator. Totusi, operatorul a inregistrat un profit operational de 13.7 milioane de euro, in special datorita reducerii cheltuielilor, prin intermediul unor metode precum reducerile de personal.

Romtelecom a inregistrat in primul trimestru al anului trecut venituri de 219.2 milioane de euro si pierderi operationale de 14.2 milioane de euro.

[Via:  Pescurt.ro]

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×