Creşte presiunea pe Apple pentru a activa chip-urile radio FM de pe iPhone

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.125 ori
<b>Creşte presiunea pe Apple pentru a activa chip-urile radio FM de pe iPhone</b>Pe lângă suportul NFC de pe terminalele Apple ce este folosit numai pentru plățile Apple Pay, mai există o componentă la interiorul produselor ce nu are aplicabilitate. Este vorba despre chip-ul radio pe care gigantul din Cupertino nu a dorit

Numai Apple putea să includă un chip pe un produs al său, doar pentru a nu îl activa. E vorba despre chip-ul radio FM şi nu putem să nu ne întrebăm de ce firma din Cupertino mai ocupă locul cu componente inactive... Între timp creşte presiunea pe creatorul de iDevice-uri pentru activare.

Asociaţia Naţională a Emiţătorilor Radio din SUA solicită sus şi tare celor de la Apple să activeze chip-urile FM latente de pe handset-uri. Astfel utilizatorii iPhone ar putea în sfârşit să asculte radio FM, ce e drept un obicei asociat mai degrabă trecutului decât epocii podcast-urilor şi streaming-ului. Asociaţia nu e singură, pentru că şi FCC a cerut acelaşi lucru luna trecută.

Telefoanele mobile oferă capacitate radio de ani buni, decenii chiar, dar Apple are interesul de a stimula ideea de "Internet Radio" în ziua de azi. Are un serviciu Apple Music şi un Beats 1 de menţinut, cu posturi radio aferente. Gândiţi-vă numai la faptul că Beats 1 Radio are în fiecare zi o super mega vedetă din lumea muzicii ca DJ şi realizator de playlist şi vă daţi seama câţi bani sunt investiţi.

Între timp e amuzant să aflăm că Apple neagă faptul că modelele cele mai noi iPhone ar avea chip-urile respective. FCC totuşi consideră că ele există. Trebuie spus că nu e totul legat doar de divertisment. În cazul unui anunţ naţional, legat de o catastrofă sau o urgenţă, e vital să ai comunicaţie FM, atunci când pică telefonia şi conexiunile celulare şi WiFi.

O problemă în calea activării tehnologiei necesare e faptul că iPhone-urile nu au antena necesară şi nici jack-ul audio care s-ar conecta la căşti folosite ca antenă. Slabe şanse să includă Apple o antenă pe viitoarele terminale zic eu...

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×