Cu 25 de ani urmă intra în funcţiune primul website, inaugurat pe un computer NeXT

1.350 ori
<b>Cu 25 de ani urmă intra în funcţiune primul website, inaugurat pe un computer NeXT</b>Weekendul acesta s-au împlinit 25 de ani de când a fos pus în funcţiune primul website şi în mod interesant, Steve Jobs se leagă de această premieră. Şi asta pentru că primul site s-a încărcat pe un computer NeXT.

Weekendul acesta s-au împlinit 25 de ani de când a fos pus în funcţiune primul website şi în mod interesant, Steve Jobs se leagă de această premieră. Şi asta pentru că primul site s-a încărcat pe un computer NeXT.

Website-ul a fost creat de către Sir Tim Berners-Lee şi era practic o pagină text plina de cuvinte cu hyperlink şi conectată la alte pagini. Berners-Lee inaugura pagină web pe un computer NeXT la sediul CERN în Geneva. Vă reamintesc că NeXT a fost fondat de Steve Jobs, după ce a fost forţat să plece de la Apple şi şi-a concentrat eforturile într-un nou producător de computere.

Cu 25 de ani urmă intra în funcţiune primul website, inaugurat pe un computer NeXT

Revenind la primul site, Berners-Lee a profitat de lansare pentru a dezvălui viziunea sa asupra viitorului, cu o reţea uriaşă folosită pentru comunicarea între persoane şi miliarde de pagini accesibile de pe orice PC. La acea vreme el afirmă că "Proiectul WWW" combina ideea de hypertext cu obţinere a informaţiei de pe web pentru a crea un sistem global de informaţii.

Totul a început în ideea că informaţiile ştiinţifice ar trebui să fie disponibile gratuit pentru oricine. Nu pot să nu mă întreb unde am fi fost acum fără această invenţie...

Tim Berners-Lee - 25 Years of the World Wide Web from Open Data Institute on Vimeo.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×