Cu 500 de milioane de lire sterline mai putin pentru Nokia

Autor:  | Publicat în:  Nokia 956 ori
<b>Cu 500 de milioane de lire sterline mai putin pentru Nokia</b>In urma stirilor ce informau publicul in legatura cu retragerea bateriilor in cazul a 46 de milioane de telefoane Nokia, compania a suferit pierderi insemnate pe piata bursiera - peste 500 de milioane de lire sterline in minus. Aceasta este suma cu care a...

In urma stirilor ce informau publicul in legatura cu retragerea bateriilor in cazul a 46 de milioane de telefoane Nokia, compania a suferit pierderi insemnate pe piata bursiera - peste 500 de milioane de lire sterline in minus.
Aceasta este suma cu care a scazut valoarea companiei la bursa, in primele ore dupa anuntul oficial al problemelor bateriilor si al retragerii lor. Matsushita Electric Industrial, compania producatoare a acestor baterii a avut o soarta asemanatoare, din aceleasi cauze. Va reamintim ca bateriile BL-5C, motivul pierderilor, se pot supraincalzi daca au fost incarcate de 200 sau 300 de ori. Acest lucru inseamna ca ele se pot deforma, marindu-si dimensiunile in cadrul carcasei telefonului.

Nokia a afirmat ca au existat pana acum 100 de cazuri de supraincalzire, dar fara pagube sau alte efecte nocive pentru consumatori. Inlocuirea acestor baterii este cea mai mare actiune voluntara de retragere de pe piata din lumea electronicelor. In urma cu un an, Sony a retras 9.6 milioane de baterii de laptop, o suma care nu se poate compara cu cea a celor de la Nokia. Costurile intregului proces demarat de finlandezi se ridica la o valoare cuprinsa intre 300 si 500 de milioane de dolari, iar reprezentantii Matsushita au declarat ca vor discuta cu cei de la Nokia in legatura cu aceste costuri de inlocuire.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×