Produse evoMAG.ro

Cum a fost achiziționată denumirea de iPhone și iOS de la Cisco?

Autor:  | Publicat în:  Apple 991 ori
<b>Cum a fost achiziționată denumirea de iPhone și iOS de la Cisco?</b>iPhone este unul dintre cele mai cunoscute și folosite smartphone-uri ale momentului. Lansarea sa a avut loc în 2007 când Steve Jobs a ținut un eveniment ce va rămâne în istoria telefonului mobil. Sistemul de operare s-a numit pentru trei...

iPhone este unul dintre cele mai cunoscute și folosite smartphone-uri ale momentului. Lansarea sa a avut loc în 2007 când Steve Jobs a ținut un eveniment ce va rămâne în istoria telefonului mobil. Sistemul de operare s-a numit pentru trei generații - iPhone OS și de la a patra generație s-a schimbat în iOS - mai puține litere, mai ușor de ținut minte, compact.

în 2007, Apple pornea de la zero în domeniul tehnologie mobile și s-a ajuns la sfârșitul lui 2011 odată cu lansarea lui iPhone 4S să ocupe poziția de lider cu 37 milioane smartphone-uri comercializate într-un singur trimestru, iar pe locul II se află Samsung cu o pleiadă de telefoane și 36.5 milioane comercializate.

Mărcile iPhone și iOS erau deținute de către Cisco - o companie mare axată pe tehnologia informației. Se pune întrebarea cum a reușit Apple și Steve să pună mână pe cele două denumiri?

Adam Lashinsky povestește acest episod într-o carte ce urmează să apară în curând, fiind legată de modul în care s-a dezvoltat Apple. Atunci când Apple a lansat iPhone nici nu se gândea că o altă companie a înregistrat acest trademark. Nu au avut probleme cu iPod și iMac, iar când denumirea de iPhone a fost contestată de către Cisco, a fost o adevărată surpriză - una negativă.

Cisco era condusă de către Charles Giancarlo. Acesta a primit un apel direct de la Steve Jobs. A fost direct și i-a spus că vrea numele de iPhone pentru noul său smartphone. Giancarlo precizează că nu le oferise nimic în schimb. Apple printr-un departament al său a precizat în mod public că Cisco nepromovând un produs sub acest nume, pierduse dreptul de a-l folosi. A doua zi după ce Apple a anunțat iPhone-ul, Cisco a intenta proces privind încălcarea unui trademark.

Steve Jobs l-a sunat pe Charles Giancarlo chiar de Ziua îndrăgostiților și în cele din urmă s-a ajuns la un acord vag între Apple și Cisco, în domenii de interes reciproc.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×