Cum face DxOMark celebrele sale teste foto? 1500 de fotografii şi 2 ore de capturi video pentru fiecare smartphone; Iată detalii! (Video)

1.196 ori
<b>Cum face DxOMark celebrele sale teste foto? 1500 de fotografii şi 2 ore de capturi video pentru fiecare smartphone; Iată detalii! (Video)</b>În ultima vreme testele experților foto de la DxOMark realizate în zona smartphone au fost cam criticate de către public, asta pentru că nu prea modul de punctare s-a schimbat total. Sunt mulți consumatori care nu mai iau în calcul

Am remarcat în comentariile de pe Mobilissimo.ro că mulţi dintre voi nu sunteţi chiar încântaţi de notele date de DxOMark telefoanelor din acest an. Au existat şi păreri diferite faţă de unele dintre mostrele pe care le prezentau în analize, unele pe care le împărtăşesc şi eu de altfel. Ei bine, cea mai bună metodă să aflăm cum face DxOMark testele este să vedem metodologia, ceea ce şi facem cu ajutorul clipurilor de mai jos.

Nicolas Touchard

Procesul este unul riguros, implicând 1500 de fotografii şi 2 ore de capturi video pentru fiecare smartphone testat. DxOMark Image Labs este o voce în rândul testelor de telefoane mobile, având şansa de a testa flagship-uri chiar cu câteva zile înainte să fie lansate. Ei sunt cei care au premiat Google Pixel 2 pentru excelenţă, numindu-l telefonul cu cea mai bună cameră şi oferindu-i 98 de puncte. Cu toate acestea iPhone X a ieşit şi el foarte bine, mai ales la fotografiere.

Studiile şi estimările arată că în 2017 consumatorii au dat click la 1.2 trilioane de fotografii digitale, iar 87% dintre ele au fost realizate cu telefonul mobil. Mai jos aveţi un interviu cu Nicolas Touchard, vicepreşedinte al DxOMark Image Labs, care a detaliat procesul de testare. Aveţi şi clipul de mai sus, în care se prezintă un rezumat al testelor de laborator, care simulează condiţii de utilizare din lumină naturală şi situaţii de zi cu zi.

Se fac fotografii în condiţii de luminozitate ridicată sau slabă la exterior, cu obiecte în mişcare şi în cele mai variate situaţii. Nicolas a subliniat în interviu importanta combinaţiei  perfecte dintre softul de procesare a imaginii şi hardware-ul de top pe un smartphone modern. Am aflat cu ocazia interviului şi că sediul DxOMark se află în Paris, de aici şi multele fotografii la Turnul Eiffel şi la Moulin Rouge.

Experţii companiei fac mereu fotografii în aceleaşi scenarii şi apoi le introduc în sistem. Fiecare scenă este analizată şi primeşte un scor, iar la final se face media. O testare de telefon durează o săptămână şi necesită o echipă de câteva persoane. DxOMark a pornit la drum cu aparate foto digitale şi a evoluat spre telefoane, păstrând metodologia clasică. Un interviu interesant pe care vi-l recomand, mai ales că aflăm şi părerea lui Nicolas despre evoluţia camerelor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×