iPhone 8 Plus are cea mai bună cameră de pe piaţă, confrom DxOMark, a depăşit şi HTC U11 cu scorul de 94 de puncte

2.987 ori
<b>iPhone 8 Plus are cea mai bună cameră de pe piaţă, confrom DxOMark, a depăşit şi HTC U11 cu scorul de 94 de puncte</b>Experții foto de la DxOmark au publicat astăzi și testul foto realizat lui iPhone 8 Plus și avem un campion în zona smartphone, unul ce obține punctaje chiar mai mari decât cele ale lui Google Pixel. Acum device-ul ce rulează iOS este plasat pe

Habemus campion! Apple a început să culeagă roadele produselor anunţate pe 12 septembrie. Presa a avut acces la cele mai noi iPhone-uri în ultima săptămână, iar acum au început să curgă previewuri, reviewuri şi clasificări. Cu această ocazie, după îndelungi teste şi deliberări DxOMark a desemnat camera lui iPhone 8 Plus drept "cea mai bună testată vreodată".

E vorba aici despre variantă mai mare de iPhone 8, cea cu ecran de 5.5 inch şi cameră duală. Evoluţie a lui iPhone 7 Plus, apreciat la debut dar având şi unele imperfecţiuni, acest smartphone pune bazele a ceea ce se anunţa un trio de succes pentru Apple. Primim pe iPhone 8 Plus o cameră principală de 12 MP cu lentilă wide angle şi senzor BSI, având deschidere F/1.8.

iPhone 8 Plus

A doua cameră din setup-ul dual este una tot de 12 MP, cu deschidere F/2.8 şi lentilă telephoto. Primim şi zoom optic 2x, dar şi digital de 10x. Echipa DxOmark a fost impresionată de captura realizată la exterior în condiţii de luminozitate puternică. iPhone 8 Plus se descurcă excelent la capitolul dynamic range, de altfel un atribut mereu apreciat la iPhone-uri.

iPhone 8 Plus

Se simte o îmbunătăţire la HDR-uri şi faţă de modelele iPhone 7 totuşi. Captura low light are o expunere excelentă, deşi ceva subexpunere a fost întâlnită în condiţii ultra low light. Cu blitz totuşi lucrurile devin magistrale. La zoom stă excelent terminalul, dar la Bokeh mi se pare că trebuie să ai ochi format să vezi diferenţa dată de iPhone 7 Plus.

https://www.mobilissimo.ro/telefoane/apple/iphone-8-plus

La culori totuşi terminalul a luat doar 78 din 100 de puncte, pentru că Apple a ales să ofere culori mai calde decât media, dând uneori senzaţia de imagine gălbuie chiar. Un punct slab al camerei este captura în mişcare, acolo unde se pierd detalii la foto. La video stabilizarea ar fi fantastică, conform analizei, dar la textură se mai putea umbla.

Şi zgomotul e vizibil în condiţii low light. Cel mai mare atuu al acestui telefon ar fi HDR-ul, urmat de un zoom excelent şi o detectare facială foarte bună. În mod interesant nu s-a discutat prea mult despre camera frontală. Scor final? 94 de puncte, cu 96 la foto şi 89 la video. Asta în condiţiile în care precedentul campion, HTC U11 ajungea la 90 de puncte.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×