Cum faci trecerea de la Android 4.0 la iPhone 4S - povestea unei experiențe

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Telefoane 1.879 ori
<b>Cum faci trecerea de la Android 4.0 la iPhone 4S - povestea unei experiențe</b>V-am prezentat la un moment dat modalitatea prin care puteți importa contactele, mailurile și calendarul de pe contul vostru Google, cel folosit pe terminale Android pe Nokia N9 și MeeGo, iar acum cei de la Slashgear ne învață cum să facem trecerea...

V-am prezentat la un moment dat modalitatea prin care puteți importa contactele, mailurile și calendarul de pe contul vostru Google, cel folosit pe terminale Android pe Nokia N9 și MeeGo, iar acum cei de la Slashgear ne învață cum să facem trecerea de la Android 4.0 Ice Cream Sandwich la iPhone 4S sau invers. Nu vă voi plictisi cu detalii, ci voi prelua aspectele esențiale din materialul lor.

Din start trebuie să aflați că dacă sunteți posesor de Galaxy Nexus și deci utilizator de Android 4.0 sarcina de a trece la un iPhone 4S este mult mai ușoară, decât dacă ați fi avut în posesie un handset Windows Phone sau Symbian. în primul rând, în cazul schimbării detaliate de Slashgear, avem cele mai noi versiuni de OS pe ambele terminale, adică iOS 5 și Android 4.0, deci toate funcțiile de ultimă oră le avem la îndemână, ba chiar și un controversat element comun și anume zona de notificări disponibilă prin drag and drop din partea superioară a ecranului.

Cum faci trecerea de la Android 4.0 la iPhone 4S

Dezavantajul la trecerea de la Android la iOS este că spre deosebire de trecerea de la un terminal Android la altul nu vi se vor memora aplicațiile cumpărate, astfel că va trebui să faceți achiziții proaspete. Un aspect interesant este multitasking-ul, foarte intuitiv și eficient pe ambele sisteme de operare. La iPhone el presupune un dublu tap pe butonul Home și apoi va apărea un rând de aplicații în partea inferioară a ecranului, fiecare dintre ele gata de a fi accesată sau închisă. La Android avem un icon Recent Apps în zona butoanelor virtuale din josul ecranului și acesta va deschide o listă amplă cu aplicații afișate vertical, pe care le puteti inchide cu un singur swipe. Parcă e mai elegantă metoda din Android... plus că avem și un preview pentru fiecare aplicație deschisă.

Elementul în comun menționat anterior este acel meniu care poate fi tras în jos din partea superioară a ecranului prin slide vertical. Atât pe Android, cât și pe iOS acesta include actualizări de statusuri în diferite servicii de socializare, diferite actualizări de aplicații disponibile, apeluri ratate, mențiuni pe Twitter și altele. în ambele sisteme de operare avem o metodă simplă de oprire a acestor notificări, cu un X la iOS sau un swipe către stânga la Android. Dacă apăsați una dintre notificări veți afla despre ce este vorba.

Meniurile Home sunt diferite ca modalitate de control la iOS și Android, astfel că platforma Apple are un singur nivel de afișare și stocare al aplicațiilor, în vreme ce Android împarte experienta meniurilor home și cea a aplicațiilor în două segmente diferite dar relaționate. Android are widgeturi variate, de la rame foto, la tot felul de indicatoare de baterie, metode de socializare rapidă sau informații meteo și sport. iOS sare peste aceste complicații și oferă strict lista de aplicații pe care le aveți instalate pe iPhone. Puteți crea foldere pe ambele terminale, pentru o mai bună organizare și mai puțina aglomerație pe ecran.

După cum vedeți experiența de utilizare nu este atât de diferită pe aceste platforme rivale cum s-ar crede, dar mai multe informații aflați din articolul complet Slashgear.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×