Cum sa pierzi 100 de milioane de dolari...

Autor:  | Publicat în:  Lenovo 1.238 ori
<b>Cum sa pierzi 100 de milioane de dolari...</b>Daca esti Lenovo inseamna ca produci PC-uri de calitate, dar si ca nu ai un simt prea bun al afacerilor de succes. De ce spunem asta? Pentru ca aceasta companie si-a vandut divizia producatoare de telefoane mobile, pentru ca sa o cumpere inapoi recent la...

Daca esti Lenovo inseamna ca produci PC-uri de calitate, dar si ca nu ai un simt prea bun al afacerilor de succes. De ce spunem asta? Pentru ca aceasta companie si-a vandut divizia producatoare de telefoane mobile, pentru ca sa o cumpere inapoi recent la pret dublu.

Hony Group face un milion de dolari pe saptamana de 2 ani incoace, iar daca aceasta companie nu va suna familiar, aflati ca ei sunt cei care profita de pe urma erorii celor de la Lenovo. Firma a cumparat divizia mobila a acestora in 2008 si acum iata-i ca au vandut-o inapoi proprietarului de drept, pentru 200 de milioane de dolari, dupa ce o cumparasera initial cu 100.

Reachizitia este, conform celor de la Lenovo motivata de faptul ca piata s-a schimbat in mod insemnat in ultimele 18 luni. Eroarea ramane eroare, oricum i-am spune si ar fi bine ca urmatoarele telefoane Lenovo sa fie exceptionale si sa soseasca si in Europa, daca producatorul spera sa faca vreun profit.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×