Co-fondatorul Twitter lanseaza un serviciu de plati mobile

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.227 ori
<b>Co-fondatorul Twitter lanseaza un serviciu de plati mobile</b>Jack Dorsey, unul dintre co-fondatorii Twitter a lansat recent un nou proiect, pe numele sau Square. Acesta este un serviciu de plati efectuate cu ajutorul telefonului mobil. Serviciul se bazeaza pe un mic dongle de forma patrata, care se conecteaza la...

Jack Dorsey, unul dintre co-fondatorii Twitter a lansat recent un nou proiect, pe numele sau Square. Acesta este un serviciu de plati efectuate cu ajutorul telefonului mobil.

Serviciul se bazeaza pe un mic dongle de forma patrata, care se conecteaza la jackul audio de 3.5 mm al telefonului si permite validarea platilor cu cartea de credit. Astfel, veti folosi cardul ca in imaginea de mai sus, ca si cum ati avea de-a face cu un POS. Chitantele rezultate in urma tranzactiilor vor fi trimise prin email si SMS, pentru a fi aprobate de cumparator si ele vor fi si pastrate cu ajutorul unei solutii de tip "cloud", pentru a fi vizualizate oricand.

Cumparatorii vor face achizitii cu ajutorul terminalelor cu touchscreen, iar pentru extra securitate vor exista si cateva intrebari care vor confirma identitatea utilizatorului. Spre exemplu, o persoana care cumpara ceva cu ajutorul unui card ar putea fi intrebata: "persoana care cumpara cutare obiect arata astfel?", intrebarea fiind insotita de o imagine.

Square vine si cu un aspect filantropic, donand un penny fundatiilor caritabile pentru fiecare tranzactie efectuata. Versiunea beta a acestui serviciu va fi disponibila in curand pe iPhone si handseturi Android.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×