Cum va arata telefonia mobila in 2020 (Video)

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 2.036 ori
<b>Cum va arata telefonia mobila in 2020 (Video)</b>Proiectul MOCOM 2020 este o initiativa non-profit, care are ca scop proiectarea viitorului telefoniei mobile, pe baza unor studii efectuate asupra publicului international si a evolutiei telefoniei pana acum. Iata un scurt istoric al evolutiei mijloacelor...

Proiectul MOCOM 2020 este o initiativa non-profit, care are ca scop proiectarea viitorului telefoniei mobile, pe baza unor studii efectuate asupra publicului international si a evolutiei telefoniei pana acum. Iata un scurt istoric al evolutiei mijloacelor comunicationale si predictii pentru urmatorii ani:

In 1906 a fost aprobat primul patent pentru telefonia wireless in Statele Unite, urmand ca de abia in 1973 sa fie efectuat primul apel de pe un telefon mobil in New York. La doar 2 ani distanta, primul telefon mobil comercial a fost prezentat la Tokyo, iar in 1982 Nokia si-a prezentat primul telefon portabil.

In 1991 a fost pusa in functiune prima retea GSM, in Finlanda si apoi facem un salt pana in 1998, cand au fost livrate primele continuturi pe telefonul mobil. Era emailului mobil a debutat in 1999, datorita terminalelor BlackBery, iar in 2001 debuta prima retea 3G in Japonia. Fast forward pana in 2007, anul istoric in care iPhone a fost lansat si statisticile au aratat ca 3 miliarde de persoane folosesc telefoane mobile.

In 2008 existau 1 miliard de persoane cu acces la Internet, dintre care 600 de milioane il puteau accesa de pe telefonul mobil. In 2009 Facebook atinge nu mai putin de 200 de milioane de utilizatori internationali, Twitter devine fenomen de masa, iar telefonia mobila se propaga in randul a 4 miliarde de utilizatori.

Iata ca apoi incep si predictiile celor de la MOCOM 2020, care prevad ca in 2010 media offline si online se vor contopi, in vreme ce in 2011, senzorii de lumina ambientala, GPS si tot soiul de astfel de functii vor fi implementate pe un singur chip. In 2012 vor exista nu mai putin de 1 trilion de terminale interconectate in retele si o comunicare intensiva M2M (machine to machine). 2013 va fi anul broadbandului mobil, cu viteze de 15 Mb/s, in vreme ce in 2014 tarile din lumea a treia vor atinge o rata de penetrare a telefoniei mobile de 75%.

In 2015 (sau poate chiar mai devreme) plata cu ajutorul telefonului mobil va deveni o obisnuita, iar handsetul va fi transformat intr-un terminal personal, care se modifica in functie de nevoile utilizatorului. In 2016, New York Times va renunta la ziarele de hartie, punand in vanzare primul Epaper la pretul de 1 dolar. 2017 va fi anul de glorie al mobile media si cel al implementarii tehnologiei de traducere instant in orice limba, pentru o mai buna comunicare a utilizatorilor.

2018 si 2019 vor fi anii inovatiilor la capitolul securitate, intimitate, controlul accesului la anumite servicii si detectarea pozitiei tuturor posesorilor de telefoane mobile. In cele din urma in 2020 se va atinge o interactivitate internationala si toate persoanele vor fi interconectate cu ajutorul telefoniei mobile, avand acces la orice serviciu online.

Cum vi se pare acest viitor? SF sau realizabil?

[Via: YouTube.com]

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×