Dacă mărimea contează, atunci e bine că smartphone-ul să fie gigantic... arată un nou studiu!

1.610 ori
<b>Dacă mărimea contează, atunci e bine că smartphone-ul să fie gigantic... arată un nou studiu!</b>Până la mijlocul anilor 2000 se mergea din ce în ce mai mult pe miniaturizare, în special în segmentul telecom, dar acum se pare că device-urile se măresc din nou și aici mă uit numai la terminale ca HTC Titan II sau Galaxy Note pentru astfel de...

Până la mijlocul anilor 2000 se mergea din ce în ce mai mult pe miniaturizare, în special în segmentul telecom, dar acum se pare că device-urile se măresc din nou și aici mă uit numai la terminale ca HTC Titan II sau Galaxy Note pentru astfel de concluzii. Ei bine, nu producătorii impun acest trend ci chiar utilizatorii, după cum arată un nou studiu de la Strategy Analytics.

Studiul arată că posesorii de smartphone-uri din SUA și Marea Britanie preferă terminalele cu ecrane cu diagonală cuprinsă între 4 și 4.5 inch, câtă vreme handsetul rămâne subțire. 90% dintre posesorii de smartphone-uri intervievați au ales un prototip de telefon cu ecranul mai mare decât cel pe care îl aveau deja, afirmă Paul Brown director Strategy Analytics User Experience. Avantajele unui ecran mai mare includ o capacitate mai bună de web browsing, datorită spațiului mai mare și un avantaj la playback-ul video și pentru gaming.

Tot studiul Strategy Analytics arata că posesorii de terminale Android sunt predispuși să prefere telefoanele mari, față de cei care au iPhone, iar publicul feminin preferă mai degrabă handseturile mai mici. Pentru ca un producător de telefoane să creeze astfel de device-uri cu diagonală mare trebuie că produsul final să nu fie nici prea greu, nici prea gros, astfel încât să fie tentant și la nivel estetic și să încapă ușor în poșete și poate chiar buzunare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×