Datele tale personale, stocate de operatorii de telefonie si furnizorii de Internet

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.643 ori
<b>Datele tale personale, stocate de operatorii de telefonie si furnizorii de Internet</b>In sedinta din 20 februarie, Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de lege care facea referire la stocarea datelor persoanale ale clientilor de catre furnizorii de servicii de telecomunicatii si Internet, ne informeaza euroavocatura.ro. Ce presupune o...

In sedinta din 20 februarie, Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de lege care facea referire la stocarea datelor persoanale ale clientilor de catre furnizorii de servicii de telecomunicatii si Internet, ne informeaza euroavocatura.ro. Ce presupune o astfel de lege, aflam in randurile urmatoare.

Ne vom alinia (inca o data) cu UE prin noua legislatie, respectand solicitarile Comisiei Europene si trebuie sa mentionam ca masura este utila pentru autoritatile care incearca sa depisteze infractori. Prin retinerea datelor personale, suspectii sunt identificati mai rapid, sau chiar localizati prin detectarea locului de unde se face apelul de telefonie fixa sau mobila. Totusi, aceasta lege interzice retinerea continuturilor comunicarii, practic tot ceea ce vorbeste apelantul si toate continuturile vehiculate de utilizator online.

Noua legislatie presupune si crearea unei noi baze de date, care sa contina informatii utile despre abonatii serviciilor anterior mentionate, supuse prelucrarii specialistilor. Astfel de date sunt retinute 12 luni din clipa efectuarii apelului si includ ora convorbirii, durata sa, tipul de convorbire sau sursa si destinatia unui apel. Unii furnizorii de servicii de comunicatii electronice vor oferi, in masura posibilitatilor si informatii in legatura cu adresa, numele, sau IP-ul clientilor.

A fost desemnata si o autoritate pentru a superviza bunul mers al acestor proceduri, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Considerati ca o astfel de lege incalca intimitatea si anonimatul?

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×