De la Psion Series 3 la Nokia E90 Communicator

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.889 ori
<b>De la Psion Series 3 la Nokia E90 Communicator</b>Iata in prima a zi a 3GSM a sosit si Nokia E90, un concept de Communicator adus la zi si care ruleaza cea de-a treia editie a S60. E pacat ca nu s-a continuat dezvoltarea interfatei pentru Series 80 deoarece acesta avea niste aplicatii destul de utile....

Iata in prima a zi a 3GSM a sosit si Nokia E90, un concept de Communicator adus la zi si care ruleaza cea de-a treia editie a S60.

E pacat ca nu s-a continuat dezvoltarea interfatei pentru Series 80 deoarece acesta avea niste aplicatii destul de utile. Chiar si aplicatiile de pe Nokia 9210, 9300 si 9500 au fost inferioare versiunilor anterioare, iar Psion Series 5mx (sau chiar Series 3mx) ramane cel mai bun exemplu de Symbian de calitate.

S60 a avut un succes enorm in cadrul vanzarilor Nokia, avand in vedere ca acesta deja opera cu Symbian OS 8 si in curand chiar cu Symbian OS 9. Ce este S60 de fapt? O combinatie reusita intre Series 80 si Series 90, care cuprinde tastaturi QWERTY, touch screen si rezolutii mari. Asta in conditiile in care E61, E62 si E70 se vindeau deja bine avand tastaturi complete si o versiune de Office Communicator.

Revenind in prezent e cazul sa mentionam cateva dintre trasaturile lui E90, in comparatiile cu versiunile precedente enumerate mai sus:

- un ecran color de 800x352 pixeli
- ecran extern QVGA
- o tastatura mai performanta
- o antena GPS integrata similara cu cea a lui N95
- un port standard miniUSB
- camera de 3 megapixeli cu flash

Se pare ca E90 este cel mai puternic terminal mobil la ora actuala, desi caracteristicile sale ne duc cu gandul la un laptop sau palmtop.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×