De unde vin numele seriilor de telefoane Sony Ericsson?

Autor:  | Publicat în:  Sony Ericsson 1.298 ori
<b>De unde vin numele seriilor de telefoane Sony Ericsson?</b>In cazul in care va intrebati ce sistem a dat nastere seriilor de telefoane Sony Ericsson, avem raspunsul pentru dumneavoastra. De remarcat este faptul ca avem de-a face cu un nou sistem de prefixuri, fiecare cu semnificatia sa si cu accentul pe functiile...

In cazul in care va intrebati ce sistem a dat nastere seriilor de telefoane Sony Ericsson, avem raspunsul pentru dumneavoastra. De remarcat este faptul ca avem de-a face cu un nou sistem de prefixuri, fiecare cu semnificatia sa si cu accentul pe functiile principale ale telefoanelor.

Spre exemplu seria "W" vine de la Walkman, dar probabil stiati acest lucru, avand in vedere popularitatea sa in Romania. Telefoanele "W" sunt handseturi cu functii muzicale pronuntate, gen Sony Ericsson W890. "C" reprezinta seria Cyber-shot, cele mai populare telefoane cu camera din lume, in vreme ce seria "P" are originea in "PRO", viziunea Sony Ericsson despre smartphone-urile sale destinate profesionistilor.

Nu doar literele definesc handseturile, ci si cifrele din numele acestora. Astfel, modelele ale caror nume se termina in 0, 1 sau 2 sunt terminale candy bar, iar cele ale caror nume se termina in 3, 4 si 5 sunt slidere. Telefoanele cu clapeta sunt cele ale caror denumiri se termina in cifrele 6, 7 sau 8, in vreme ce toate modelele Sony Ericsson cu nume terminat in cifra 9 intra in categoria "formelor misterioase".

Analizand acest sistem, descoperim si telefoanele cele mai performante, a caror evolutie ar trebui urmarita:

- Sony Ericsson G905 (functii Web avansate, touchscreen)
- Sony Ericsson G908
- Sony Ericsson W905 (un slider cu functii muzicale)
- Sony Ericsson W908
- Sony Ericsson C905 (telefon cu functii Web, touchscreen si camera performanta)

Revenind la denumiri, seria "G" provine de la Generation Web, ceea ce inseamna ca handseturile din aceasta linie de terminale se axeaza pe functii Web performante si sosesc cu touchscreen-uri si stylus-uri. Seriile Walkman si Cybershot au si "frati mai mici" sub forma seriilor R si S. "R" reprezinta functia Radio, iar telefoanele din aceasta linie sunt mid sau low-end-uri cu functii speciale radio.

Seria "S" este definita de cuvantul "Snapshot" si reprezinta o categorie de handseturi dotate cu camera, dar nu atat de bune ca si Cybershot-urile. In cele din urma, avem 2 categorii, care nu isi gasesc un loc in acest peisaj, seria "T" si seria "F". Prima linie de telefoane defineste handseturile elegante destinate publicului de masa, in vreme ce "F" vine de la "fun" (divertisment) si nu include inca terminale palpabile.

Exista si o misterioasa serie "Z" despre care nu avem inca detalii, dar acestea vor fi dezvaluite pe masura ce toate liniile specializate de telefoane Sony Ericsson sunt completate prin intermediul lansarilor din 2008 si anii urmatori.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×