Despre iPhone 5, iPhone 6 și viitorul Apple (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.948 ori
<b>Despre iPhone 5, iPhone 6 și viitorul Apple (Editorial)</b>A început numărătoarea inversă pentru evenimentul Apple de miercuri, 12 septembrie, atunci când compania din Cupertino va prezenta oficial noul iPhone. Având în vedere numărul mare de scurgeri de informații din ultima vreme avem o idee destul de...

A început numărătoarea inversă pentru evenimentul Apple de miercuri, 12 septembrie, atunci când compania din Cupertino va prezenta oficial noul iPhone. Având în vedere numărul mare de scurgeri de informații din ultima vreme avem o idee destul de clară despre acest nou device. Vom avea de-a face cu un smartphone cu ecran de 4 sau 4.1 inch, cu rezoluție de 640 x 1136 pixeli, dacă zvonurile sunt reale. Haideți totuși să încercăm să ne imaginăm și ce va urma după iPhone 5...

Dacă mă întrebați pe mine iPhone 5 nu aduce o schimbare reală de design, lookul per ansamblu al telefonului rămânând același, doar că alungit. în cazul în care Apple își va păstra tradiția de a lansa câte 3 iPhone-uri cu design similar și apoi să treacă la ceva nou (primele 3 iPhone-uri aveau același look, iPhone 4, 4S și 5 arată aproximativ la fel), atunci poate că iPhone 6 va aduce acea mare schimbare care nu ne va permite să îl confundăm cu un handset Apple de generație mai veche. La urma urmei, cine confunda un iPhone 4S cu un iPhone 3G, de exemplu?

în plus, dacă iPhone 5 aduce și conectivitate LTE, atunci un "iPhone 5S" cu mici îmbunătățiri ar fi greu de scos în față, cel puțin prin prisma conectivității. Metode există mereu, uitați-vă numai la Amazon și la faptul că se lauda cu o nouă tehnologie de recepție WiFi și două antene, cu care pot capta cu 41% mai bine decât un iPad semnalul WiFi. în fine, revenind la iPhone 5, acest terminal va aduce și un ecran cu tehnologie in cell touch, o baterie adaptată la cerința conectivității LTE și mă aștept aici să avem aceleași ore de viață ca la iPhone 4S, sau poate o îmbunătățire, deoarece 4S nu excela la acest capitol.

Avem apoi și acele schimbări minore de design, precum mutarea jackului audio jos, schimbarea portului conector și mutarea camerei FaceTime. Acestea sunt doar detalii, la prima vedere, dar portul sunt sigur că va genera numeroase controverse. în vreme ce producătorii de accesorii pentru produse Apple își vor freca mâinile, publicul va fi nemulțumit că trebuie să cumpere un dock nou cu boxe, sau alte asemenea gadgeturi, evident asta dacă Apple nu scoate și un adaptor pentru noul port.

Două mari curiozități am față de iPhone 5: va avea camera superioară lui iPhone 4S, dacă e deja foarte bun la capitolul foto/video și va adopta oare un procesor quad core? știți și voi că iPhone-urile sunt străine de lag și cred că noul terminal s-a descurca și cu un CPU Apple A5X, deși e mai probabil să vedem un chipset quad core Apple A6, însoțit de un nou GPU și 1 GB RAM. Apoi vine controversatul slot nano SIM, încă o cerință pe care unii fani nu o vor aprecia. Deja mulți au strâmbat din nas când au fost fost obligați să cumpere un nou tip de cartela SIM și iată acum alta.

Despre NFC nu mai vorbim deoarece zvonuri recente au arătat că noul iPhone ar putea veni fără acest tip de conectivitate. Surprizele de la acest telefon pot veni doar pe partea de GPU și cameră, sincer să fiu, restul fiind previzibil. și textura spatelui iPhone 5 va fi interesant de aflat și materialul din care este fabricată carcasa. Cât despre iPhone 6, tind să cred că el va aduce un design total nou și diferit față de iPhone 4, 4S și 5, deși cred că noua diagonală de ecran va mai supraviețui câteva generații, ca și nouă rezoluție.

Viitorul Apple ar putea arăta total diferit dacă apare în ecuație și iPad Mini, deoarece de aici se poate specula că într-o bună zi vom vedea și un phablet Apple și poate chiar un hibrid laptop-tableta, exact ceea de Steve Jobs nu dorea. Atunci când Steve Jobs a plecat de la Apple prima oară compania sa a luat-o pe căi greșite și când s-a întors Jobs Apple producea tot felul de gadgeturi cu care nu era familiarizată, de la scannere la camere foto. Jobs a canalizat energiile creative ale companiei într-o singură direcție și a făcut-o bine, apărând apoi iPod, iPhone și iPad. Problema e că acum Steve Jobs s-a dus de tot și deși au rămas persoanale care au lucrat cu el, puterea de decizie se afla în mâinile altui om, poate unul dispus să riște mai mult.

Va risca el prea mult? Asta vom afla parțial miercuri și mai mult în 2013!


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×