Deutsche Telekom pregătește preluarea participației de 10% deținută de Grecia la OTE

Autor:  | Publicat în:  T-Mobile 1.015 ori
<b>Deutsche Telekom pregătește preluarea participației de 10% deținută de Grecia la OTE</b>Statul elen deține o participație de 10% în OTE, operator în care Deutsche Telekom are o miză deosebită. Firma germană dorește preluarea participației de la stat, iar asta ne interesează și pe noi deoarece OTE este proprietarul Romtelecom,...

Statul elen deține o participație de 10% în OTE, operator în care Deutsche Telekom are o miză deosebită. Firma germană dorește preluarea participației de la stat, iar asta ne interesează și pe noi deoarece OTE este proprietarul Romtelecom, Cosmote și Germanos.

Se vorbește despre o intrare a T-Mobile pe piața din România via Deutsche Telekom și OTE de ceva vreme, mai ales că la vecinii din Ungaria există deja acest operator. Grupul german deține în acest moment 40% din OTE, iar valoarea participației de 10% atinge 540 de milioane de euro. Deutsche Telekom vrea o extindere în Europa de Est, iar OTE este ideală pentru acest lucru.

Firma elenă are operațiuni în România și Albania printre altele și a anunțat investiții de 1.2 miliarde de euro în rețele în următorii 4 ani. Nu ar fi prima oară când Grecia vinde o participație către grupul german, deoarece în 2011 nemții au mai preluat 10% din participația elenilor, cheltuind 400 de milioane de euro.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×