Doar Apple și Samsung mai fac profit În segmentul smartphone

Autor:  | Publicat în:  Statistici 899 ori
<b>Doar Apple și Samsung mai fac profit În segmentul smartphone</b>Bătălia pentru piața smartphone are puțini jucători care chiar contează, practic 2 mari nume: Apple și Samsung. Firma de investiții Canaccord Genuity a făcut și un studiu în această privință, care arata că Apple și Samsung generează 108%...

Bătălia pentru piața smartphone are puțini jucători care chiar contează, practic 2 mari nume: Apple și Samsung. Firma de investiții Canaccord Genuity a făcut și un studiu în această privință, care arata că Apple și Samsung generează 108% din profiturile zonei smartphone la un loc.

Probabil vă întrebați cum se poate că procentul să fie peste 100%. Ideea e ca alți producători de telefoane egalează profiturile cu pierderile sau sunt pe minus, deci se lucrează și cu numere negative aici. Ultimul studiu Canaccord arată că Apple și Samsung au 106% din profit, Apple înregistrând 65% și Samsung doar 41%. Totuși, diferența dintre cele două e că Samsung e în scădere, în vreme ce iPhone-ul continua să crească.

Doar Apple și Samsung mai fac profit În segmentul smartphone

Problema celor de la Samsung o reprezintă piețe precum China, unde Xiaomi face legea sau India, unde jucătorul local Micromax domină. și pentru a explica mai clar procentele peste 100% mai sus, au fost perioade când Apple avea peste 60% din profiturile din industrie, în vreme ce Samsung a avut perioade cu peste 40%. Procentajele sunt puse la un loc, deși nu au coincis în mod evident, ca perioadă de acoperire.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×