Donatii fara voie prin DC++

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.566 ori
<b>Donatii fara voie prin DC++</b>In cazul in care folositi aplicatii P2P (peer-to-peer) pentru a transfera mai mult sau mai putin legal muzica si filme, este posibil sa transferati si fisiere ce contin importante date personale ale unor oameni ce risca sa fie pagubiti, informeaza...

In cazul in care folositi aplicatii P2P (peer-to-peer) pentru a transfera mai mult sau mai putin legal muzica si filme, este posibil sa transferati si fisiere ce contin importante date personale ale unor oameni ce risca sa fie pagubiti, informeaza DailyBusiness.ro.

In aceste conditii nu ne surprinde sa aflam ca aplicatiile gen Kazaa, LimeWire sau celebrul DC++ permit oricarui utilizator sa descarce in jur de 5000 de coduri PIN si 17.000 de fisiere cu date personale. Acestea au fost obtinute ilicit doar in luna septembrie, cel mai mult avand de suferit compania Pfizer, din grupul bancar Citigroup. De mentionat este faptul ca in aceasta saptamana, in SUA, o persoana a fost acuzata de furt prin P2P, acesta folosind datele personale a 50 de victime. Evident, datele au fost obtinute prin transferul fisierelor personale, criminalul digital deschizand apoi conturi in numele pagubitilor.

Si macar de ar fi greu sa gasim aceste date personale... Ajunge doar sa cautam sintagme de genul "cont bancar" pe un program Peer-to-peer , sau chiar "cod PIN" pentru a gasi ceea ce unii utilizatori necunoscatori au pus in share fara sa vrea. Conform celor de la Wall Street Journal, exista deja initiative care vor opri acest furt de date, programul P2P BearShare nepermitand transferul de fisiere .doc sau .pdf, in vreme ce LimeWire este extrem de securizat la acest capitol.

Pe langa furtul de date, programele P2P sunt folosite activ in cadrul fenomenului de piraterie, cauzand pierderi de 86.6 milioane de euro doar companiilor din Romania in 2006, cu 10% mai mult decat in 2005. Intre timp in SUA cifra pierderilor a ajuns deja la 7.5 miliarde de dolari, indicand gravitatea fenomenului de furt de continuturi prin P2P.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×