Donatii fara voie prin DC++

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.530 ori
<b>Donatii fara voie prin DC++</b>In cazul in care folositi aplicatii P2P (peer-to-peer) pentru a transfera mai mult sau mai putin legal muzica si filme, este posibil sa transferati si fisiere ce contin importante date personale ale unor oameni ce risca sa fie pagubiti, informeaza...

In cazul in care folositi aplicatii P2P (peer-to-peer) pentru a transfera mai mult sau mai putin legal muzica si filme, este posibil sa transferati si fisiere ce contin importante date personale ale unor oameni ce risca sa fie pagubiti, informeaza DailyBusiness.ro.

In aceste conditii nu ne surprinde sa aflam ca aplicatiile gen Kazaa, LimeWire sau celebrul DC++ permit oricarui utilizator sa descarce in jur de 5000 de coduri PIN si 17.000 de fisiere cu date personale. Acestea au fost obtinute ilicit doar in luna septembrie, cel mai mult avand de suferit compania Pfizer, din grupul bancar Citigroup. De mentionat este faptul ca in aceasta saptamana, in SUA, o persoana a fost acuzata de furt prin P2P, acesta folosind datele personale a 50 de victime. Evident, datele au fost obtinute prin transferul fisierelor personale, criminalul digital deschizand apoi conturi in numele pagubitilor.

Si macar de ar fi greu sa gasim aceste date personale... Ajunge doar sa cautam sintagme de genul "cont bancar" pe un program Peer-to-peer , sau chiar "cod PIN" pentru a gasi ceea ce unii utilizatori necunoscatori au pus in share fara sa vrea. Conform celor de la Wall Street Journal, exista deja initiative care vor opri acest furt de date, programul P2P BearShare nepermitand transferul de fisiere .doc sau .pdf, in vreme ce LimeWire este extrem de securizat la acest capitol.

Pe langa furtul de date, programele P2P sunt folosite activ in cadrul fenomenului de piraterie, cauzand pierderi de 86.6 milioane de euro doar companiilor din Romania in 2006, cu 10% mai mult decat in 2005. Intre timp in SUA cifra pierderilor a ajuns deja la 7.5 miliarde de dolari, indicand gravitatea fenomenului de furt de continuturi prin P2P.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×