Drepturile de autor scumpesc telefoanele mobile si MP3 playerele cu 0.5%

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.568 ori
<b>Drepturile de autor scumpesc telefoanele mobile si MP3 playerele cu 0.5%</b>O decizie publicata de ORDA in data de 13 mai in Monitorul Oficial va obliga importatorii de MP3 playere, iPod-uri si telefoane mobile cu memorie de peste 64 MB sa plateasca o taxa a drepturilor de autor, in valoare de 0.5% din valoarea in vama a...

O decizie publicata de ORDA in data de 13 mai in Monitorul Oficial va obliga importatorii de MP3 playere, iPod-uri si telefoane mobile cu memorie de peste 64 MB sa plateasca o taxa a drepturilor de autor, in valoare de 0.5% din valoarea in vama a aparatelor.

ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor) a decis ca hotararea sa actualizeze lista de aparate si suporturi ce permit inregistrarea si redarea continuturilor sonore si audiovizuale, care implica drepturi de autor. Noile reglementari vizeaza atat importatorii, cat si producatorii acestor playere si suporturi.

Noua lista include telefoane mobile cu memorie de peste 64 MB, televizoare si magnetoscoape digitale cu mediu de stocare incorporat sau hard drive, Blu ray recorderele, HD DVD recorderele, stickurile de memorie, MP3 si MP4 playerele si iPod-urile. Printre suporturile mentionate se numara cardurile de memorie, discurile Blu ray si cele HD DVD.

Aflam ca pentru suporturi drepturile de autor vor ajunge la 3%, taxa aplicata importatorilor si producatorilor, care vor plati si 0.5% pentru aparate. Sumele vor fi colectate de Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania, iar motivatia deciziei este faptul ca industria IT&C este dinamica, iar listele cu aparate si suporturi sunt aduse la zi la fiecare 3 ani.

[Via: Mediafax.ro]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×