DxOMark anunţă noi scoruri şi categorii pentru captura Wide şi Night; Iată campionii + noile rezultate finale

1.382 ori
<b>DxOMark anunţă noi scoruri şi categorii pentru captura Wide şi Night; Iată campionii + noile rezultate finale</b>DxOMark continuă să îşi extindă acoperirea testelor de optică şi după ce în urmă cu câteva luni făcea o categoria separată pentru testele selfie, acum plusează cu categorii Wide şi Night. Wide este o categorie complet nouă, dar testele

DxOMark continuă să îşi extindă acoperirea testelor de optică şi după ce în urmă cu câteva luni făcea o categoria separată pentru testele selfie, acum plusează cu categorii Wide şi Night. Wide este o categorie complet nouă, dar testele nocturne şi low light care existau deja au fost extinse şi puse într-o categorie nouă.

DxOmark

DxOmark

În cazul secţiunii Night, DxoMark ia în calcul fotografiile realizate la nivel de luminozitate între zero şi 20 de LUX. Francezii fac teste cu bliţul oprit, pornit şi pe Auto. În plus se face şi un test de Night Mode pe telefoanele care au aşa ceva. După primele teste, Huawei P30 Pro a ieşit pe locul întâi, cu 59 de puncte, la egalitate cu Galaxy Note 10+ 5G şi Galaxy S10 5G. Imediat după vine Honor 20 Pro, cu 53 puncte şi Huawei Mate 20 Pro cu acelaşi scor, abia apoi apare Pixel 3 cu 49 puncte.

DxOmark

DxOmark a explicat şi că fotografiile realizate în condiţii nocturne sunt afectate de probleme ca zgomot, flare, pierderea de detalii, expunere şi deformarea culorilor. Pe partea de teste Wide, lucrurile sunt ceva mai simple: DxOMark face o serie de fotografii cu telefoanele la peisaje urbane, în natură, poze de grup, la interior şi chiar prim planuri wide angle şi cadre arhitecturale. Aici testele se fac între 50 şi 1000 de LUX ca luminozitate. Se efectuează între cea mai scurtă distanţă focala şi cea maximă.

DxOmark

Se pare că aici locul întâi este ceva mai clar, Galaxy Note 10+ 5G având 42 de puncte, iar Galaxy S10 5G fiind pe locul 2, cu 40 de puncte. Xperia 3 surprinde, pe locul 3, cu 38 de puncte. P30 Pro e mult mai jos, abia pe locul 6. Aici se caută imperfecţiunile de culori, textură, detalii, dar şi distorsionarea uneori inevitabilă. Cu aceste actualizări, se schimbă şi scorurile generale, iar Samsung Galaxy Note 10+ 5G e pe primul loc în ierarhie, cu 126 de puncte.

DxOmark

Pe 2 se află Huawei P30 Pro, cu 125 puncte, iar pe 3 Samsung Galaxy S10 5G cu 124 de puncte. Mă miră că Honor 20 Pro şi-a găsit un loc pe poziţia 4 şi parcă regret că nu am apucat să îl testez mai temeinic la lansarea din mai din Londra... DxOMark a realizat şi un rebranding, redenumind testele camerelor de telefoane din DxoMark Mobile în DxOMark Camera.

Ca de obicei, toate aceste teste, chiar şi efectuate după parametri de laborator, tot vor găsi cârcotaşi şi neconcordanțe. Marea problemă e că unele astfel de teste sunt plătite şi altele nu, de aici apar şi nemulţumiri, zvonuri şi lipsa de credibilitate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×