Evolio Aria versus Allview Alldro 3 Speed Duo: bătălia tabletelor dual core cu branding românesc (Video)

5.526 ori
<b>Evolio Aria versus Allview Alldro 3 Speed Duo: bătălia tabletelor dual core cu branding românesc (Video)</b>Foarte mulți cititori Mobilissimo.ro și privitori de review-uri doresc să știe clar ce tableta li se potrivește. Astfel am decis să analizăm două modele dual core sub branding autohton și cu preț accesibil. E vorba despre Evolio Aria și Allview...

Foarte mulți cititori Mobilissimo.ro și privitori de review-uri doresc să știe clar ce tableta li se potrivește. Astfel am decis să analizăm două modele dual core sub branding autohton și cu preț accesibil. E vorba despre Evolio Aria și Allview Alldro 3 Speed Duo, ambele primind deja review-uri la Mobilissimo.ro. Am realizat o comparație în aspectele esențiale pentru aceste modele, iar dacă doriți să aflați cine a câștigat aruncați o privire pe următoarele rânduri și asupra clipului de mai jos.

Evolio Aria

Ambele tablete costă 999 lei și începem duelul cu aspectul design. Aceste modele dispun de ecrane de 9.7 inch, cu panou IPS și rezoluție de 1024 x 768 pixeli. Evolio Aria cântărește 570 de grame, în vreme ce Allview Alldro 3 Speed Duo este cu aproximativ 30 de grame mai grea. Diferența de grosime între cele două modele este infimă, Aria măsurând 9.9 mm în talie și Alldro 3 Speed Duo 10 mm. în privința procesoarelor, tableta Evolio pune la bătaie un ARM Amlogic dual core de 1.5 GHz, în vreme ce Allview Alldro 3 Speed Duo beneficiază de un Cortex A9 dual core de 1.5 GHz.

Aceste tablete au același GPU, Mali 400 MP și au în comun și aspectul memorie: 16 GB memorie internă și 1 GB RAM DDR 3. Sub aspectul cameră duelul e câștigat de tableta Allview, care vine cu un senzor de 2 megapixeli în partea frontală și aparent un senzor de 5 megapixeli în spate, deși oficial acesta este de 2 megapixeli. Evolio Aria dispune de o cameră frontală de 0.3 megapixeli și o cameră de 2 megapixeli în spate. Ambele camere sunt dezamăgitoare și practic nu contează în comparația noastră, având o calitate submediocră.

Alldro 3 Speed Duo

Alldro 3 Speed Duo

Diferențele între timpii de boot sunt minuscule, cu 50 de secunde pentru Aria și 48 de secunde pentru Alldro 3 Speed Duo. Atunci când am realizat comparațiile de viteză a browsererelor la încărcarea site-ului Mobilissimo.ro, Evolio Aria a triumfat, încărcând pagina cu puțin înaintea tabletei Allview. încă o dată remarc că diferențele între aceste modele sunt mici, rețineți acest aspect. Trecând la baterii, Evolio Aria dispune de o sursă de alimentare de 5400 mAh, care asigură 5-6 ore de funcționare, în vreme ce bateria de 5900 mAh a lui Allview Alldro 3 Speed Duo vă va oferi aproximativ 5-6 ore de funcționare.

Diferența este că Evolio Aria se încarcă în 2 ore și 30 de minute, în vreme ce tableta dual core Allview în 3-4 ore. Dacă începem comparația pe zona benchmark, atunci aflați că în mai toate testele Evolio Aria câștiga bătălia, cu 3819 puncte în Quadrant, în vreme ce Alldro 3 Speed Duo obține doar 3207 puncte. și în AuTuTu triumfa tot Aria, cu 7511 puncte versus 6554 puncte, în vreme ce în NenaMark 2, unde teoretic rezultatele ar trebui să fie identice, câștiga tot Evolio Aria.

Doar în Vellamo se impune Allview Alldro 3 Speed Duo, cu 1178 de puncte versus 1114 și remarc și o performanță rezonabilă în Browsermark, cu 123.000 pentru tableta Allview și 111.000 pentru Aria. Pentru mine duelul e câștigat de Aria cel mai clar pe partea de video, cu un ecran mai luminos și culori vii, în vreme ce unghiurile de vizualizare sunt similare, iar pe partea audio ambele modele se descurcă la fel de bine. Aria are și avantajul conectivității infraroșu, al unui adaptor USB care vine la pachet și al lui Google Earth preinstalat.

și Allview Alldro 3 Speed Duo are atuuri speciale precum Bitdefender Mobile Security Premium care vine preinstalat, sau promisiunea că vom primi Jelly Bean în curând pe acest model. în cele din urmă un aspect foarte important e că Evolio Aria vine cu 5 ani de garanție și dacă îi căutăm un defect, principalul este backlight bleeding-ul din partea superioară. Dacă vom trage linie, avem aici două tablete pe care le separa puține aspecte și detalii, foarte similare.

Totuși esențialul pentru utilizatorul de rând este funcționarea fără lag și fără blocaje și aici campioana este Evolio Aria, tableta Allview suferind de ocazionala problemă cu orientarea ecranului și cu lagul. Verdict: Aria wins!

Puteți cumpara Evolio Aria de la Altex, sau Allview Alldro 3 Speed Duo de la eMAG.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×