Microsoft implică și Google În procesul intentat celor de la Motorola

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 769 ori
<b>Microsoft implică și Google În procesul intentat celor de la Motorola</b>Microsoft a anunțat la finalul acestei săptămâni că îi va implica și pe cei de la Google în procesul pentru încălcare de brevet pe care l-a intentat celor de la Motorola. Acest anunț se încadrează în actuala schimbare de strategie de la...

Microsoft a anunțat la finalul acestei săptămâni că îi va implica și pe cei de la Google în procesul pentru încălcare de brevet pe care l-a intentat celor de la Motorola. Acest anunț se încadrează în actuala schimbare de strategie de la Microsoft, care până acum luase în colimator producători de terminale care rulau Android și care încălcau brevetele sale.

Conform Reuters, Microsoft pune și Google sub acuzare în acest proces, deoarece cazul este bazat pe date pe care Motorola a indicat că se pot obține doar de la Google. Problema celor de la MS este că Android/Google folosește o metodă de a obține o hartă dintr-o bază de date și a datelor de localizare dintr-o bază de date separată, suprapunând apoi cele două seturi de date. Gigantul software din Redmond afirma că aplicația Google Maps de pe terminalele Android ale celor de la Motorola încalca un brevet pe care Microsoft îl are pentru acea funcție legată de bazele de date.

Google a dat deja un răspuns oficial, afirmând că ar prefera să se axeze pe inovație și nu pe procese, dar și că e gata să se apere împotriva plângerilor Microsoft. Deja Google și partenerii săi plătesc sume considerabile celor de la Microsoft, cu HTC plătind 10 dolari pe terminal Android pentru brevete, în vreme ce Samsung plătește undeva între 10 și 12 dolari. Vor crește acum aceste "tributuri"?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×