Evolio Quadra - date tehnice complete, galerie foto și primele impresii

Autor:  | Publicat în:  Evolio 2.831 ori
<b>Evolio Quadra - date tehnice complete, galerie foto și primele impresii</b>Am participat într-un cadru restrâns la prezentarea Evolio Quadra, tabletă cu CPU quad-core la 1.2 GHz, Android Jelly Bean și preț de achiziție situat la 999 lei. Sunt câteva puncte interesante legate de noua tabletă Evolio, au fost și discuții...

Am participat într-un cadru restrâns la prezentarea Evolio Quadra, tabletă cu CPU quad-core la 1.2 GHz, Android Jelly Bean și preț de achiziție situat la 999 lei. Sunt câteva puncte interesante legate de noua tabletă Evolio, au fost și discuții interesante cu CEO-ul Televoice, Liviu Nistoran. Au în pregătire mai multe tablete cu CPU quad-core, s-a discuta la un moment dat de un portofoliu de produse. 

Pe de altă parte s-a vorbit despre dorința Evolio de a intra pe piața telefoanelor cu Android. Momentan se află în perioada de tatonare, caută variante care să-i scoată în evidență într-un segment cu o concurență acerbă.

Evolio Quadra

Să revenim la Evolio Quadra și să trecem în revistă care-i sunt datele hardware:

  • display Super  IPS de 10.1 inch cu rezoluție 1280x800 pixeli;
  • procesor quad-core la 1.2 GHz / Actions ATM7029 pe ARM Cortex-A9, Vivante GC1000+ GPU, 1 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare, slot pentru microSD de până la 32 GB;
  • Android 4.1 Jelly Bean;
  • Wi-Fi b/g/n, microUSB, jack de 3.5 mm;
  • cameră principală de 2 Megapixeli și frontală de 0.3 Megapixeli;
  • baterie de 5400 mAh, 535 gr. și 9.5 mm grosime.

Primele impresii pentru Evolio Quadra:

Mi-a plăcut faptul că nu-i o tabletă grea, E-BODA Supreme XL400QC cântărește 670 gr. și are hardware similar. Evolio a pus aluminiu pe spate. Tabletă dă un grip decent, nu dă impresia că ar scăpa din mâna. Veți vedea în imaginile făcute cu tabletă că la baza ecranului apare sigla Evolio, nu o veți regăsi în pachetul din retail, ci doar pe câteva exemplare ce ne-au fost furnizate spre hands-on și review. Mufa microUSB a fost ascunsă de o protecție făcută dintr-un aluminiu ușor rigid. Se înlătura puțin cam greu și dă un mic disconfort. Noroc că nu au pus pe acolo și jack-ul pentru încărcător sau jack-ul de 3.5 mm pentru căști sau un sistem audio distinct.

Evolio Quadra

Cântărește 535 gr. și asta-i chiar foarte bine pentru o tabletă de 10.1 inch cu spate din aluminiu. Vine cu aspect 16:9 și sesizezi diferența între landscape mode și portrait mode, primul bun pentru filme la calitate 1080p și al doilea pentru browsing și redactat mailuri sau mesaje pe rețelele sociale etc. Un alt punct PRO ar fi marginile mai înguste ale display-ului față de alte modele concurente pe diagonala de 10.1 inch.

Display-ul a fost o surpriză plăcută. Oferă culori frumoase, unghi de vizualizare bun. Am pornit tableta și am dat de un Android 4.1 Jelly Bean ușor customizat. Nu vei avea parte de bloatware/ aplicații puse de producător și pe care să nu le poți dezinstala.

Am rulat câteva clipuri via YouTube și sunetul mi s-a părut decent. Prin meniu mi-a dat impresia că s-ar mișca ceva mai sprinten decât concurența directă de pe plan local. La un moment dat am întrebat dacă vor pregăti un firmware și mi s-a spus voalat că mai degrabă vor face portarea către Android 4.2 Jelly Bean, veste bună.

Evolio Quadra

în browsing s-a mișcat ok. Acestea ar fi primele impresii și mai multe detalii veți găsi în curând pe Mobilissimo.ro. Vom primi o unitate de review și Alex îi va face hands-on și review în stilul cu care v-am obișnuit. Aș zice că Evolio Quadra este o tabletă de luat în calcul. Voi vedea cum stă la autonomie, aici ar fi un punct important pentru cei interesați de o eventuală achiziție.

Tableta a fost trimisă către magazinele de specialitate și va fi listată în curând pe shop-urile online la un preț de 999 lei. Vor sosi și accesorii, huse etc.

Evolio Quadra preview

Brandul Evolio va crește frumos în perioada următoare și aici mă refer în special la portofoliul lor de produse. Aștept să văd ce smartphone ne pregătesc cât și tabletele cu CPU quad-core și diagonale mai mici decât la Evolio Quadra. Evolio Aria și Aria Mini cât și Evotab HD le-aș pune la tablete decente, care oferă o experiență bună raportat la prețul de comercializare. Au avut și garanția de 5 ani de zile la unele exemplare, cu excepția acumulatorului.

Prețul actualizat îl puteți afla prin:
​

Evolio Quadra video preview

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×