Explozie pe piața smartphone-urilor: cu 74% mai multe modele livrate În 2010

1.427 ori
<b>Explozie pe piața smartphone-urilor: cu 74% mai multe modele livrate În 2010</b>Un studiu al companiei de marketing Berg Insight arată că piața smartphone-urilor a crescut cu 74% în 2010, pe fondul unei scăderi a prețurilor terminalelor high end și al evoluției lui Android. Creșterea se înregistrează în raport cu cifrele...

Un studiu al companiei de marketing Berg Insight aratăpiața smartphone-urilor a crescut cu 74% în 2010, pe fondul unei scăderi a prețurilor terminalelor high end și al evoluției lui Android. Creșterea se înregistrează în raport cu cifrele din 2009, iar rezultatele studiului au fost publicate ieri.

Anul trecut au fost livrate 295 de milioane de unități smartphone, iar Berg Insight  a făcut o predicție uimitoare pentru 2015: 1.2 miliarde de unități pentru acest interval. Mai aflăm că peste 4 ani vor exista aproximativ 2.8 miliarde de utilizatori de smartphone-uri pe glob. între timp, creșterea cotei de piață a handseturilor high end este bazată în special pe segmentul low și mid-end al smartphone-urilor.

Provocarea este cu atât mai accentuată pentru producătorii de componente, care trebuie să scadă prețurile și consumul de energie, în vreme ce caută soluții tehnologice care să permită rularea celor mai noi sisteme de operare. Smartphone-urile au nevoie de baterii rezistente, interfate simpliste și costuri rezonabile... până acum cerințele sunt îndeplinite cu succes. și acum să vedem ce ne rezervă viitorul!

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×