Fabrica Nokia din Romania, una dintre cele mai "verzi" cladiri din lume

Autor:  | Publicat în:  Nokia 5.341 ori
<b>Fabrica Nokia din Romania, una dintre cele mai "verzi" cladiri din lume</b>Fabrica Nokia de la Jucu, Romania a fost aleasa drept una dintre cele mai ecologice cladiri din lume de catre Consiliul Cladirilor "Verzi" din SUA. Aceasta clasificare a fost acordata in premiera pentru o cladire din Romania si confirma inca o data faptul...

Fabrica Nokia de la Jucu, Romania a fost aleasa drept una dintre cele mai ecologice cladiri din lume de catre Consiliul Cladirilor "Verzi" din SUA. Aceasta clasificare a fost acordata in premiera pentru o cladire din Romania si confirma inca o data faptul ca Nokia investeste periodic in tehnologii ecologice.

Fabrica autohtona se numara printre putinele din lume care au primit aurul la categoria LEED si prima din tara noastra cu o astfel de clasificare. De remarcat este faptul ca in 2008, campusul Nokia din Beijing, China a fost prima cladire Nokia care a primit certificarea LEED si aurul la aceasta categorie.

Principalul atuu al fabricii este economisirea energiei, iar pentru a reusi o astfel de performanta, cladirea foloseste si un strat termic care inconjoara centrul sau, un sistem de iluminare cu densitate scazuta si un sistem de administrare a caldurii si iluminarii. Astfel, toata structura consuma cu peste 25% mai putina energie decat o cladire standard.

Nokia Jucu

In plus, se consuma cu 30% mai putina apa decat intr-o fabrica standard, datorita unui sistem de limitare a piederilor. Evident si reciclarea este un aspect important, 30% din materialele folosite pentru a ridica gigantul de la Jucu fiind reciclate.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×