Facebook cheltuiește jumătate de miliard de dolari pentru o companie cofondată de 2 români

Autor:  | Publicat în:  Facebook 897 ori
<b>Facebook cheltuiește jumătate de miliard de dolari pentru o companie cofondată de 2 români</b>Cine nu a auzit de Facebook? După câteva achiziții de miliarde de dolari, compania lui Zuckerberg scoate acum din buzunar 400-500 de milioane de dolari pentru a cumpăra LiveRail. Compania a fost înființată în urmă cu 7 ani de către britanicul...

Cine nu a auzit de Facebook? După câteva achiziții de miliarde de dolari, compania lui Zuckerberg scoate acum din buzunar 400-500 de milioane de dolari pentru a cumpăra LiveRail. Compania a fost înființată în urmă cu 7 ani de către britanicul Mark Trefgarne, dar și de către 2 romani: Andrei Dunca și Sergiu Biriș.

Facebook va deține astfel indirect un centru de dezvoltare software din Cluj. LiveRail este o companie care a dezvoltat o tehnologie de nouă generație, ce permite afișarea de reclame în clipurile video în funcție de preferințele și obiceiurile utilizatorilor. Primele teste ale serviciului au fost realizate pe platforma video Trilulilu, care a fost fondată tot de către Andrei Dunca și Sergiu Biriș.

Sergiu Biriș nu mai este implicat direct în managementul LiveRail, el ocupându-se de conducerea Zonga și Trilulilu. Andrei Dunca este acum director tehnic al LiveRail, după ce a ales în 2008 să renunțe la funcția similară de la Trilulilu. Nu ne îndoiam că există persoane excepționale și în România în domeniul tech și speram să auzim de cât mai multe astfel de achiziții.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×