Facebook testează conceptul de "Beacon" Bluetooth În diferite zone din New York

Autor:  | Publicat în:  Facebook 508 ori
<b>Facebook testează conceptul de "Beacon" Bluetooth În diferite zone din New York</b>Facebook a anunțat în această săptămână ca a început testarea unui serviciu care oferă informații despre magazine și puncte de reper utilizatorilor care se afla în zona unui "Beacon". Acesta este un transmițător localizat de informații,...

Facebook a anunțat în această săptămână ca a început testarea unui serviciu care oferă informații despre magazine și puncte de reper utilizatorilor care se afla în zona unui "Beacon". Acesta este un transmițător localizat de informații, care implică un nou serviciu, pe numele său "Place Tips".

Deocamdată serviciul e testat în New York și are rolul de a extinde acțiunea obișnuită a unui Beacon, care de obicei avea doar rol promoțional în magazine. 8 magazine vor primi Beaconuri în următoarele săptămâni, inclusiv o librărie, un restaurant pe bază de hamburgeri și o brutărie. Serviciul va funcționa și în zone ca Central Park sau Brooklyn Bridge, Times Square și la Statuia Libertății.

Pentru că aceste zone sunt mari ca acoperire, Facebook va folosi semnale GPS și antenele de telefonie și nu beaconuri pentru Place tips. Serviciul va livra informație către utilizatori în funcție de locul în care se afla, noile date sosite via Place Tips fiind plasate deasupra News Feed-ului de pe smartphone. Deocamdată totul e gratuit, chiar și pentru companiile care folosesc acest sistem, dar pe viitor ar putea fi incluse și reclame în Place tips.

Un Beacon transmite semnal Bluetooth pe o rază de 150 de metri și ar putea fi de mare folos la stadioane și malluri. Problema cea mare este distincția între informațiile utile furnizate de Beacon și reclame.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×