Facebook va integra HERE Maps în aplicaţia Messenger şi versiunea mobilă a Facebook, printr-un parteneriat cu Nokia

Autor:  | Publicat în:  Facebook 931 ori
<b>Facebook va integra HERE Maps în aplicaţia Messenger şi versiunea mobilă a Facebook, printr-un parteneriat cu Nokia</b>Facebook a anunţat &icirc;n această săptăm&acirc;nă &icirc;ncheierea unui parteneriat cu Nokia, care va aduce HERE Maps &icirc;n versiunea mobila a site-ului său, dar şi &icirc;n Facebook Messenger. Colaborarea va include şi unele funcţii HERE pe...

Facebook a anunţat în această săptămână încheierea unui parteneriat cu Nokia, care va aduce HERE Maps în versiunea mobila a site-ului său, dar şi în Facebook Messenger. Colaborarea va include şi unele funcţii HERE pe aplicaţia Instagram pentru Android.

Nokia a confirmat luna trecută că se afla în căutarea unui cumpărător pentru HERE Maps, după ce finlandezii au cumpărat Alcatel-Lucent şi par a începe să se axeze mai mult pe reţele. HERE Maps e estimată la 2 miliarde de dolari valoare pe piaţă, iar printre cumpărătorii interesaţi se număra Apple, producători germani de automobile, Samsung, Alibaba şi Yahoo.

Revenind la evoluţia lui HERE Maps în cadrul soluţiilor Facebook, ideea este de a oferi o experienţă de cartografiere integrată cu cea de socializare. Încă nu e clar dacă acesta e un semn că şi Facebook ar concura pentru achiziţionarea HERE Maps şi nu stim ce înţelegere există între cele două companii. Acesta mutare este doar una dintre multele evoluţii ale aplicaţiilor mobile Facebook, care recent au primit şi apelare video şi posibilitatea de a trimite bani către alţi utilizatori.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×