Fara taxe noi pentru telefoane mobile! UE a decis

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.916 ori
<b>Fara taxe noi pentru telefoane mobile! UE a decis</b>Reuters ne informeaza ca Uniunea Europeana a decis ieri, 2 iulie se renunte la noi taxe aplicate handseturilor. Planul initial era de a creste pretul terminalelor destinate consumatorilor, masura care ar fi avut ca efect scaderea vanzarilor de telefoane...

Reuters ne informeaza ca Uniunea Europeana a decis ieri, 2 iulie se renunte la noi taxe aplicate handseturilor. Planul initial era de a creste pretul terminalelor destinate consumatorilor, masura care ar fi avut ca efect scaderea vanzarilor de telefoane in Europa, lucru pe care UE nu il doreste.

Suedia, tara care detine presedintia UE in aceste luni a afirmat ca majoritatea reprezentantilor tarilor din UE au votat pentru tratamentul duty free al telefoanelor, aplicat in vami. In decembrie 2008, Comisia Europeana a trimis statelor membre o propunere prin care se dorea reclasificarea telefoanelor drept "terminale multifunctionale".

O astfel de masura ar fi dus la aplicarea unei taxe de 14% din valoarea telefoanelor dotate cu antene TV si 3.7% in cazul handseturilor cu functii GPS. Nokia si Sony Ericsson s-au declarat din start impotriva acestei propuneri, iar tarile nordice au dat voturi negative taxei. Reprezentantii Suediei au afirmat ca in acest climat economic instabil ar fi ideal sa avem mai multe produse si afaceri fara tarife, nu mai putine, astfel ca renuntarea la noua taxa a fost decizia corecta.

Nokia si Sony Ericsson, companii care produc aproape jumatate din totalul telefoanelor din lume si-au exprimat incantarea in legatura cu anularea propunerii taxei.

[Via: Reuters.com]

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×