FCC aproba accesul liber pentru benzile de 700MHz

837 ori
<b>FCC aproba accesul liber pentru benzile de 700MHz</b>In batalia pentru frecventa de 700MHz, pusa la dispozitie de FCC s-au inscris nume mari, atat din lumea producatorilor de terminale mobile cat si a motoarelor de cautare. Castigatorul licitatiei va pune in joc miliarde de dolari, cu obiectivul clar de a...

In batalia pentru frecventa de 700MHz, pusa la dispozitie de FCC s-au inscris nume mari, atat din lumea producatorilor de terminale mobile cat si a motoarelor de cautare. Castigatorul licitatiei va pune in joc miliarde de dolari, cu obiectivul clar de a obtine profit, in urma tranzactiei.

Accesul liber la banda de frecventa de 700MHz propus de seful FCC, Kevin Martin a fost aprobat marti printr-un vot unanim al membrilor FCC. Un total de 62MHz de banda va fi in oferta in cadrul unei licitati, din care 22MHz se vor afla sub incidenta regulii accesului liber si 10MHz vor fi parte a retelei de securitate publica, impartita de Guvern si castigatorul licitatiei. Frecventa este acum disponibila datorita eliberarii acestei benzi de catre televiziuni care fac trecerea spre transmisiunile digitale.

Castigatorul licitatiei pentru banda de frecventa libera va trebui sa permita accesul terminalelor si softurilor non-malitioase la retea. Prin lege, licitatia trebuie sa aiba loc pana la data de 28 ianuarie 2008, iar sumele tranzactionate in cadrul acesteia vor fi in jur de 10 pana la 15 miliarde de dolari. Ramane de vazut care dintre companiile participante va castiga dreptul de a folosi frecventa.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×