Tehnologia Bluetooth v2.1+EDR aprobata si gata de folosire

2.406 ori
<b>Tehnologia Bluetooth v2.1+EDR aprobata si gata de folosire</b>Bluetooth Special Interest Group, forta din spatele tehnologiei Bluetooth wireless a aprobat ieri in unanimitate noua versiune Bluetooth 2.1+EDR. Ultima versiune ofera update-uri la capitolul securitate, dar si progrese in managementul consumului de...

Bluetooth Special Interest Group, forta din spatele tehnologiei Bluetooth wireless a aprobat ieri in unanimitate noua versiune Bluetooth 2.1+EDR.

Ultima versiune ofera update-uri la capitolul securitate, dar si progrese in managementul consumului de curent. Bluetooth 2.1+EDR tinteste catre simplificarea si unificarea proceselor de conectare intre diferite terminale. Folosind exemplul conectarii unui headset la un telefon mobil, noul proces implica acum activarea celor 2 terminale. Acestea se vor "gasi", iar procesele de autentificare si criptare vor fi efectuate automat.

In cazul in care va fi nevoie de folosirea unui cod PIN un simplu numar de 6 cifre ofera acum acelasi grad de protectie ca si un PIN aleator alfanumeric de 16 caractere. Pentru a scadea consumul de curent electric al terminalelor ce suporta Bluetooth, noua tehnologie implementeaza un feature numit Sniff Subrating. Acesta va creste viata bateriilor terminalelor de mici dimensiuni (mouse, tastatura) de pana la 5 ori. Chipseturile care utilizeaza noul Bluetooth 2.1+EDR vor fi in curand disponibile pentru producatori si vom vedea terminale care includ noua tehnologie pana la sfarsitul acestui an.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×