FCC respinde petitia celor de la Skype legata de accesul liber la retele

1.469 ori
<b>FCC respinde petitia celor de la Skype legata de accesul liber la retele</b>In cazul in care sunteti la curent cu fenomenul de gaming, stiti deja ca Nintendo a avut probleme serioase in iarna lui 2007, compania nefiind in stare sa furnizeze destule Wii-uri pentru fanii sai. Se pare ca si Apple se confrunta cu o criza de stoc, in...

Anul trecut, inainte ca Google sa sugereze aprobarea accesului liber la servicii cu ocazia licitatiei pentru spectrul de 700 MHz, Skype a facut o petitie catre FCC in care cerea aplicarea unei decizii similare.

Asa-numita decizie Carterfone, datand din 1968 afirma ca marile companii care detin retele de telecomunicatii trebuie sa permita utilizatorilor sa foloseasca orice terminal in acea retea, cata vreme nu provoaca pagube. Daca o astfel de hotarare ar fi fost un factor pozitiv pentru industria telefoniei, operatorii ar fi trebuit sa suporte orice terminal, dar si orice aplicatie, cum ar fi clientul VoIP al celor de la Skype.

Totusi, FCC a respins astazi petitia gigantului VoIP, afirmand ca a oferit deja destul acces liber in cadrul altor initiative similare. De fapt, mutarile celor de la Google au incurcat planurile Skype, Kevin Martin, presedintele FCC explicand ca de abia au fost aprobate primele hotarari cu privire la libertatea de acces in industria mobila si ca ar fi prematur sa fie votata inca o lege de acest gen. Skype nu a comentat inca asupra esecului petitiei sale.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×