Orange UK prezinta un studiu asupra consumului media si advertisingului

1.570 ori
<b>Orange UK prezinta un studiu asupra consumului media si advertisingului</b>Orange UK a prezentat un nou proiect de cercetare cu scopul de a afla felul in care telefonia mobila schimba peisajul media, rezultatele sale fiind publicate prin MobiAD News. Printre punctele-cheie ale studiului se afla faptul ca utilizatorii de produse...

Orange UK a prezentat un nou proiect de cercetare cu scopul de a afla felul in care telefonia mobila schimba peisajul media, rezultatele sale fiind publicate prin MobiAD News.

Printre punctele-cheie ale studiului se afla faptul ca utilizatorii de produse media mobile tind sa acceseze acest tip de continuturi timp de peste o ora si jumatate in fiecare saptamana. Jumatate din comsumul media are loc atunci cand consumatorul este insotit de persoane apropiate, prieteni, sotie etc. Doar 20% dintre accesarile media se produc atunci cand clientii calatoresc, majoritatea au loc acasa sau la birou. De remarcat este faptul ca telefonia mobila este principalul canal media intre miezul zilei si ora 6 pm.

Studiul a fost realizat prin Vox Pop, jurnale media, analiza utilizatorului timp de cateva zile, interviuri de lunga durata si sesiuni de grup. A existat si un studiu asupra varstelor utilizatorilor, fiind identificate 3 categorii principale:

Orange UK

Utilizatorii sub 25 de ani - mainstream

- poseda un singur terminal mobil, de obicei un telefon cu functii MP3
- divertismentul este factorul cheie
- ei acceseaza site-uri mainstream
- asteapta cu nerabdare scaderea preturilor serviciilor de televiziune mobila

Utilizatorii cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani - publicul selectiv

- au terminale separate, telefon si MP3 player
- emailul este functia cheie
- sunt accesate site-uri specializate
- continuturile mobile nu ii tenteaza

Utilizatorii de peste 45 de ani - utilizatori cazuali

- functia MP3 nu este mentionata
- informatia este functia cheie
- media in varianta mobila indeplineste nevoi functionale
- sunt accesate doar portaluri

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×