Reacţii în România cu privire la scandalul Huawei: Orange şi Vodafone prezintă poziţia lor

4.185 ori
<b>Reacţii în România cu privire la scandalul Huawei: Orange şi Vodafone prezintă poziţia lor</b>După 48 de ore foarte tulburi pentru Huawei, care a primit mai multe lovituri decât Jon Snow în episodul cu înjunghierea sa, aflăm şi care e poziţia companiilor locale cu privire la scandalul Huawei-Google. Orange România

După 48 de ore foarte tulburi pentru Huawei, care a primit mai multe lovituri decât Jon Snow în episodul cu înjunghierea sa, aflăm şi care e poziţia companiilor locale cu privire la scandalul Huawei-Google. Orange România şi Vodafone România îşi prezintă poziţia, pe care o aflaţi mai jos.

Suntem informați că Orange România va continua să vândă telefoane Huawei şi să ofere suport pentru aceste produse, cel puţin în viitorul apropiat. Informaţia vine de la Profit.ro, care citează direct operatorul portocaliu. Această clarificare a venit pe fondul îngrijorării atât a celor care sunt posesori de terminale Huawei, cât şi a celor interesaţi să cumpere unele, dar care îşi fac griji cu privire la prezenţa unui Android clasic la bord şi nu a unuia ştirbit de Play Store şi Services.

Huawei are în acest moment o păsuire de 90 de zile din partea SUA, putând folosi Android în această perioadă aşa cum îl ştim. Aflăm că Orange va continua să vândă şi să ofere suport produselor Huawei din toate ţările în care activează. Iată şi mesajul Vodafone România:

Vodafone România oferă clienților săi un portofoliu generos de dispozitive mobile și va continua să comercializeze smartphone-uri Huawei atât timp cât va exista cerere pentru aceste terminale. Dispozitivele existente în oferta noastră dispun de ultima versiune a sistemului de operare Android.

Cei de la RCS & RDS şi Telekom nu au comentat încă pe seama subiectului. În ţara noastră Huawei se află pe locul 2 după Samsung în topul producătorilor de telefoane ca număr de unităţi vândute. Am aflat cu această ocazie că se vând în jur de 4 milioane de telefoane anual pe piaţa de la noi.

În perioada ce urmează operatorii vor încerca să afle care este impactul deciziei SUA şi să găsească modalităţi de a îşi adapta stocurile şi businessul la o potenţială piaţă fără Huawei, dacă nu se ajunge la un acord. Astfel de mutări au nevoie de mult timp şi nu poţi renunţa peste noapte la milioane de telefoane comandate.

Mulţumim Vlad Dragoş pentru pont.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×