Ren Zhengfei, fondator Huawei: 5G e doar o unealtă, nu e aşa important; Iată alte declaraţii din noul interviu cu TIME Magazine (Video)

1.822 ori
<b>Ren Zhengfei, fondator Huawei: 5G e doar o unealtă, nu e aşa important; Iată alte declaraţii din noul interviu cu TIME Magazine (Video)</b>După decenii de stat în culise, fără a ieşi prea mult în faţă, CEO-ul şi fondatorul Huawei, Ren Zhengfei a devenit foarte vocal în ultima vreme. A inceput să acorde interviuri, declaraţii de presă şi să vorbească deschis despre strategia

După decenii de stat în culise, fără a ieşi prea mult în faţă, CEO-ul şi fondatorul Huawei, Ren Zhengfei a devenit foarte vocal în ultima vreme. A inceput să acorde interviuri, declaraţii de presă şi să vorbească deschis despre strategia companiei sale şi despre interdicţiile pe care le-a suferit gigantul chinez.

Zilele trecute Ren vorbea cu Bloomberg şi lăuda în cuvinte bombastice Apple, dar arăta şi ceva sămânţă de critică contra lui Donald Trump. Acum vedem un nou interviu acordat celebrei TIME Magazine şi îl puteţi urmări mai jos. Vedem şi imagini din campusul Huawei din Shenzhen, China. Ren pare un om modest, afirmând că o pălărie pusă pe cap când accepţi un premiu şi o masă plină de trofee nu înseamnă că eşti calificat şi nu înseamnă că vei construi un 5G de calitate.

TIME prezintă şi acuzaţiile aduse împotriva Huawei, cu privire la spionaj şi furt de informaţii. Celebrul robot T-Mobile furat de un om de la Huawei e adus în discuţie. Revenind la spusele lui Zhengfei, el declară că Huawei o duce bine şi fără să intre pe piaţa din SUA şi că poate fi numărul 1 şi fără acea piaţă.

Oficialul este modest cu privire la rolul Huawei în negocierile SUA-China, deşi recent compania a fost un pion important în aceste negocieri. E interesant că Ren spune că îi plăcea foarte mult de SUA când era mai tânăr şi că îi place şi acum, dar ca o strică politicienii actuali. Recomandă şi ca SUA să fie mai prietenoasă cu Huawei, companie pe care o descrie ca "un iepure prea mic pentru a afecta întreg segmentul telecom".

CEO-ul insistă şi că orice backdoor pus pe produsele sale ar face că vânzările de echipamente să pice în toate cele 170 de ţări în care activează compania. Mai mult decât atât, oficialul se declară deschis să pună presiune pe guvernul chinez să semneze acorduri care garantează că nu e nici un backdoor în echipamente cu fiecare dintre acele ţări.

La final vedem şi că Huawei vrea doar să ofere 5G întregului glob şi să folosească profitul pentru universităţi şi cercetători. Probabil cea mai şocantă afirmaţie vine la final: 

5G e doar o unealtă, valoarea şi utilitatea sa sunt exagerate şi nu va contribui aşa mult la societate cum se zice.

Zhengfei pare o persoană modestă şi matură în acest interviu, emană candoare şi sinceritate şi încă nu m-am hotărât dacă este maestru în acordarea de interviuri sau vorbeşte din inimă. Dacă vă uitaţi peste comentariile de pe YouTube de la acest interviu o să găsiţi o atitudine pozitivă cu privire la spusele sale şi negativă faţă de Trump. Poate că acest calm şi maturitatea vor scoate Huawei din marasm.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×