Fondatorul Xiaomi și CEO-ul Huawei se contrează pe tema standardizării rezoluțiilor pe tabletele Android

Autor:  | Publicat în:  Xiaomi 699 ori
<b>Fondatorul Xiaomi și CEO-ul Huawei se contrează pe tema standardizării rezoluțiilor pe tabletele Android</b>Profitând de ascensiunea surprinzătoare din ultimele luni, Xiaomi s-a refăcut remarcată în media din China în această săptămână prin declarațiile fondatorului său. Pe numele său Lei Jun, acest fondator le-ar fi sugerat celor de la Huawei să...

Profitând de ascensiunea surprinzătoare din ultimele luni, Xiaomi s-a refăcut remarcată în media din China în această săptămână prin declarațiile fondatorului său. Pe numele său Lei Jun, acest fondator le-ar fi sugerat celor de la Huaweiadopte rezoluții standardizate pe tabletele lor.

Declarația a venit prin mijloacele de socializare din China, iar replica nu s-a lăsat așteptată. Yu Chengdong, CEO-ul Huawei a răspuns afirmând că e de acord cu standardizarea rezoluțiilor, dar ar fi cazul să se respecte și același aspect ratio. El face referire aici și la faptul că tabletele iPad au aspect ratio 4:3, iar Xiaomi a ales aceeași abordare, în vreme ce majoritatea tabletelor Android au aspect 16:10.

Fondatorul Xiaomi și CEO-ul Huawei se contrează pe tema standardizării rezoluțiilor pe tabletele Android

Tabletele de bază pentru cele două companii sunt Xiaomi Mi Pad pentru Xiaomi, o tabletă cu ecran de 7.9 inch și rezoluție de 2048 x 1536 pixeli, respectiv Huawei Media Pad M1, lansată la MWC 2014 și dotată cu un ecran IPS de 8 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Standardizarea unei rezoluții și a unui aspect ar face viața dezvoltatorilor mai ușoară și aplicațiile și jocurile ar fi uniformizate și optimizate mai bine pe Android.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×