Fondatorul Xiaomi și CEO-ul Huawei se contrează pe tema standardizării rezoluțiilor pe tabletele Android

787 ori
<b>Fondatorul Xiaomi și CEO-ul Huawei se contrează pe tema standardizării rezoluțiilor pe tabletele Android</b>Profitând de ascensiunea surprinzătoare din ultimele luni, Xiaomi s-a refăcut remarcată în media din China în această săptămână prin declarațiile fondatorului său. Pe numele său Lei Jun, acest fondator le-ar fi sugerat celor de la Huawei să...

Profitând de ascensiunea surprinzătoare din ultimele luni, Xiaomi s-a refăcut remarcată în media din China în această săptămână prin declarațiile fondatorului său. Pe numele său Lei Jun, acest fondator le-ar fi sugerat celor de la Huaweiadopte rezoluții standardizate pe tabletele lor.

Declarația a venit prin mijloacele de socializare din China, iar replica nu s-a lăsat așteptată. Yu Chengdong, CEO-ul Huawei a răspuns afirmând că e de acord cu standardizarea rezoluțiilor, dar ar fi cazul să se respecte și același aspect ratio. El face referire aici și la faptul că tabletele iPad au aspect ratio 4:3, iar Xiaomi a ales aceeași abordare, în vreme ce majoritatea tabletelor Android au aspect 16:10.

Fondatorul Xiaomi și CEO-ul Huawei se contrează pe tema standardizării rezoluțiilor pe tabletele Android

Tabletele de bază pentru cele două companii sunt Xiaomi Mi Pad pentru Xiaomi, o tabletă cu ecran de 7.9 inch și rezoluție de 2048 x 1536 pixeli, respectiv Huawei Media Pad M1, lansată la MWC 2014 și dotată cu un ecran IPS de 8 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Standardizarea unei rezoluții și a unui aspect ar face viața dezvoltatorilor mai ușoară și aplicațiile și jocurile ar fi uniformizate și optimizate mai bine pe Android.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×